Monday, April 30, 2012

Hepi besday Aprilian!

Assalamualaikum..

Owh owh cuti ni asik melelapkan mata je kejenye..tak berbaloi sungguhla..hmm, harap2 esok kurangla sikit hendaknya nafsu tido tu..wokeh, bulan April ialah bulan yang meriah besday untuk family aku..dimulai oleh Ayah aku, 17hb, aku 19hb (ehem2, nak bagi hadiah lagi pon boleh walaupon da belated hehe) dan adik sengal aku, Aki 29hb..Alhamdulillah umur kami bertambah lagi setahun..makin bertambah usia makin dekat dengan masa untuk bertemu-Nya..bersyukur pada-Nya kerana memanjangkan umur kami untuk terus menjadi hamba..teringat besday wish adik aku, moga umur yang dipanjangkan ini dimanfaatkan dengan sepenuhnya Amin..

Terima kasih untuk family gue yang ingat dan mengingati hari pertambahan usia ni..tak best plak rasa guna ayat skema untuk entry besday kan..hehehe, terima kasih Allah atas kasih sayangMu dan hadiah yang tidak ternilai dari-Mu, terima kasih umi dan ayah atas didikan dan tunjuk ajar..terima kasih adik-adik sebab jadi adik-adik yang baik untuk kakakmu ini..eceh..love sangat-sangat pada kamu semua..

19042012139
Hadiah dari umi, jubah coklat yang beutipul..sanggup malam tu aku jahit sembat comot-comot semata-mata nak pakai pergi keje..terima kasih umi..coklat akan jadik fevret warna aku forever n ever..

IMG_0538IMG_0539
Xiao Po dari Mai..aku da neves da bila dia suh letak En Po ni dekat opis..oh ye, En Po ialah sejenis lampu..aku neves sebab opis aku ialah tengah dalam pelaksanaan 5s..ketaq sungguh nak letak kat opis..sayang adik punya pasal kuketepikan sementara waktu rules 5s..ekekeke

IMG_0540
Adik aku, Aki yang baik hati belanja kek secret recipe..thanks aki dan escort2nya a.k.a ila dan Mai yang teman p beli kek..alkisahnye diorang tingin nak makan kek, ingat diorang nak beli slice2 satu sorangla kan..sekali bawak balik sekotak, hambek ko..puas makan berhari-hari..kena puasa sebulan makan kek..kenapa aku exited sengih terlebih..tengok diorang tulis apa dekat kek..

IMG_0541
Selamat hari lahir sweet sour tu satu hal..tu tu yang bawah sekali tu, haipp..hehe yang kelakarnye diorang minta dekat org secret tulis kawin! kawin!, tapi ila tulis dekat kertas yang dia bagi kawin2!..dia pergi buat kawin-kawin plak da..hehehe, da macam main kawin-kawin plak da..hehehe, thanks korang..walaupon korang buat akak korang ni neves dengan perkataan K tu, akak korang ni redha je la..hehe

28hb-Ayah plak mau belanja makan..murah rezeki sungguh bulan 4 ni..celebrate untuk tiga2 aprilian sekaligus..

IMG_0573
Menjamu selera di Coffee Village..ayah mahu pergi makan dekat tepi tasik..kami layankan aje..janji boleh soru kan

IMG_0576
Sebelum makanan sampai, kami sampaikan dulu hadiah belated untuk ayah..hehe, orang lelaki memang jenis simple kan..ayah aku tak bukak pon hadiah..kalau kami yang gegel ni, takyah suruh..terus bukak tanpa sebarang paksaan..hehe, kitorang beli kasut untuk ayah..oh lupa nak tanya ok ke tak kasutnye..

IMG_0580
Ayah tak pakai spek..tak dapek nak baca apa yang kami anak-anaknye nyonteng gambo..aku print gambar raya tahun lepas..lupa nak amik gambar yang diberi dekat ayah..

IMG_0578
Love u ayah until Jannah..eh, itu ucapan aku dekat gambo yang bagi dekat ayah..hehe

IMG_0582
Korang agak-agak besday sape sebenarnye ni..hehe, alang-alang bagi dekat ayah, kitorang bagi terus yang Aki punya, boleh mintak ayah sign dekat gambo sekali kan..

IMG_0584
Tak sia-sia kami beria menyonteng gambo dia dapat tengok dia begini punya lebar sengih..jambu kan..hehehe, time dia tulis dekat gambar untuk ayah aku, dia cakap dekat kitorang, ‘Kalo aku tulis dekat dahi ayah boleh Na’..kitorang yang dengar gelak beria sebab memang dekat pic untuk dia, Mai tulis dekat dahi dia..hehe, dia duk blur apehal kitorang gelak bagai nak rak kan..

IMG_0586
Close up:
Ayah: Memang sah Kamarudin Jr.
Umi: Moga e dapat keje tetap
Aku: Slamat ari lahir Bai..nak potong trip kawin->1 persalinan hoke!
Adi: Bulu dada mamak (ini kira wish jugak ek, hehe)
ila: epi besday aki, janggut extra
Mai: Gila!! Telinga avatar (ni pon kategori wish yang kompius)

IMG_0588
Sesi bukak hadiah..kitorang suh bukak baru dia nak bukak..lelaki oh lelaki..

Video pakcik ni bukak..aduhai adik aku

IMG_0591
Hadiah dari Mai untuk dia..hehehe, aku da selamat tido da time ni..

Moga Allah redha dengan keluarga kami..Amin

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

2 comments:

maisarah said...

haha.....ppaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnjjjjjjjjjjjannnnnnnnnnnnnggggggggggg nye entri yg neyh...but ohsem...ala nak cik po tu kecik je,,time spot cek sorok je la die dalam beg 'baru' yana tuh...

Yana Kama said...

entry bulan Julai nanti confirm satu perenggan je Mai..hahaha~beg baru aka musuh Mai