Sunday, March 17, 2013

Her Wedding Day

Assalamualaikum..

Setelah lama bersara dari pergi wedding bestfriend sendiri selama setahun, akhirnya tahun ini ada beberapa orang kawan aku akan berkahwin..eh, ada sorang sebenarnya yang da kawin pon, tengah p honeymoon da aku rasa..hai zaf!(wink wink) hehe.. Alhamdulillah majlis zaf telah selamat langsung awal Mac aritu.. nikah 1hb, dan sanding 2hb..aku rasa aku bakal combine gambar sebab gambar time sanding tak banyak sebab bateri kamera habis..nampak tak mistake yang tak boleh nak berapa aku trima dekat situ..sayang sangat, aku ingat cukupla bateri, sekali baru 3 4 keping gambar da padam da..gara-gara amik gambar banyak sangat time nikah barangkali..

Nikah zaf start lepas isyak..aku cuti hari 1hb (jumaat ) tu..pukul 4 aku da kuar rumah sebab nak elak jam, da la ari jumaat kan..confirm jammed, zaf plak duduk area shah alam..jadi possibility nak jam memang sangat tinggi la kan..pukul 5 aku da sampai rumah zaf..zaf belum bersiap lagi time tu..zaf kata time tunang dulu pon aku datang time dia tengah belum siap..biasalah zaf, kawan ko ni terlebih exited haha

IMG_1134
Zaf sebelum bersiap..gambar sekarang semua aku tak edit..hehe, awat tah da malas sangat aku ni..

IMG_1137
Dalam pukul 6 lebih macam tu akak MUA pon sampai..MUA yang sama time zaf tunang dulu..ini ialah bilik pengantin..makeup kat sini terus, senang sebab tak yah nak keluar masuk dah kan..

IMG_1152
Huda sampai..exited main pet dalam hp zaf hehe

IMG_1157IMG_1165
Siaapppp..makeup zaf sangat naik dalam gambar..mungkin seri orang kawin jugak, tu yg nampak glowing sokmo..

IMG_1171
Ok, Zaf dikerumuni photog time ni, sampai dia sendiri pon terkejut awat ramai sangat photog nye kan..

IMG_1181
Anis n aqil sampai..eh time majlis ni kitorang buat live update untuk waheda n yu yg tak dapat pergi majlis zaf..hp aku pon habis bateri jugak time ni, aku dan bateri memang sangat tak serasi..live update bersambung plak guna hp huda..yg klakarnya walaupon aku n huda dekat tempat yang sama, kitorang still guna wasap untuk communicate..haha, tak boleh terima..oh ye, live update aku guna unifi rumah zaf..haha~memang laju sangat..ain masih belum sampai lagi time ni..

IMG_1185
Kenapa takde orang bagitau aku tudung aku kembang sebelahhhh!! sigh..nasib aku bukan pengantin..jadi takde hal sangatla tudung kemik ke, tudung kembang ke kan..hehe

IMG_1188
Berdua

IMG_1191IMG_1195
Ayah dan ibu Zaf..gambar tak sharp sebab tak guna flash, tak cantikla kamera aku kalo gambar flash..jadi lain macam sangat ghupenye..ke aku yang tak pandai set mungkin..oh oh, ada gambar zaf dan maknye yang sweet..sat ek

IMG_1201
Hehe, comelkan..zaf anak sulung, jadi memang semua exited untuk majlis ini..

IMG_1204IMG_1206IMG_1208IMG_1210
Kenapa aku suka pergi nikah kawan-kawan..sebab time nikahla boleh amik gambar banyak-banyak..bila da sanding nanti orang kan sangat ramai..jadi macam mencabar sikit sebab kena kongsi zaf dengan ramai orang..hehe, macamla zaf tu aku yang punya kan..hehe

IMG_1216
Ok sedih sebab aku takde gambar dengan bunga..

P1020152
Haa..ada jugak gambar aku dengan bunga, tapi time wedding orang lainla..haha~time wedding anis ni..

IMG_1220IMG_1222IMG_1235
Kawan-kawan yang tolong berdebar untuk zaf..hehe

IMG_1243
Videographer..kalau aku orang suruh berucap time aku tengah neves nak kawin, mesti aku cakap ‘no komen’..hahaha~sia-sia je la kan upah orang amik video..hehe

IMG_1251
Zaf dan adik-adiknya..semua da besar-besar..yang belah kiri sekali tu adik bongsu zaf..dulu aku rasa dia sangat kecikkkk..sekarang bila cakap dengan dia rasa dia matured sangat..sampai aku pon neves da nak cakap dengan dia..da tak boleh main cubit-cubit pipi macam dulu-dulu..haha

Ok, aku da penat taip..haha poyo je nak buat semua dalam 1 entri kan..next entry insyaallah aku update tentang akad nikah..love u Zaf!