Monday, November 14, 2011

Blog siapa ni??

Assalamualaikum..

Da lama sebenarnya aku tingin nak amik gambar dekat tasik Pullman tu..selalu nampak dekat blog Kak Fiza, dia dan family selalu amik gambar dekat sana..sampaila last week, Kak Fiza ajak amik pic dekat situ untuk contest Safi..tentang contest tu nanti-nanti aku cite bila da ada gambar nanti ye..aku janji dengan Kak Fiza ialah pukul 5.30 petang nak kumpul dekat sini..agak huru-hara jugakla aku bersiap dekat rumah..sebelum pergi sini,aku ajak umi aku pergi sekali untuk tolong tengok-tengokkan anak Kak Fiza..umi aku kata dia ok je petang tu..yang kelakarnya,bila kitorang dua-dua samapi rumah, dua-dua tanya soalan yang sama..aku tanya ‘Umi da sampai rumah ke’..umi aku plak tanya ‘Yana da sampai rumah ke’..ekekeke,masing-masing risau takut lambat..

Setelah  berhempas pulas bersiap,kitorang samapi dekat-dekat pukul 6 jugak dekat tasik sini..adela pusing-pusing 2 3x jugak sebab tak biasa dengan jalan dekat sini..sementara tunggu yang lain-lain sampai aku sempatla amik pic ngan umi aku dekat sini..

P1070509
P1070510
Mission umi:Nak amik gambar pengantin dekat belakang tu…hehehe

P1070511
P1070512
Perghhh,bila umi dapat peluang pose,aku pon surrender kot..ekekekeke,gara-gara pengaruh anak-anaknya yang minat bergambar..bukti umi minat bergmabar ialah aku ada sekeping je pic sorang dekat sini..hehehehe,blog ni da bleh jadik blog umi jugak..agak-agak kalo aku offer umi jadik co-writer umi nak tak ek?ekekekeke

P1070516

Antara pic pemandangan yang sempat diambil:
P1070513P1070514

Sangat cantik,sangat tenang…aku confirm akan datang lagi sebab aritu kejap sangat je pergi sini..memang dekat sini takat jumpa 3 4 pasangan pengantin tu da biasala kot..eh,tapi pengantin yang jumpa aritu ialah pasangan Cina..hari weekdays pon diorang datang shoot jugak..aku rasa kalau weekend berebut-rebut gaknya mau dapat shot/tempat cantik..Alhamdulillah cuaca petang tu mengizinkan untuk kami bergambar..tapi sekarang cepat gelap kan,pukul 6.45 camtu da suram da..Magrib kan awal sekarang..for sure I will come again!

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana

7 comments:

MrS. F!zA said...

weee...ummi smpt jgk bergambar tu..mmg trun minat anak2..hihihi

hyazz said...

waowee...sangat cantek kat sini

cikgu Naman said...

kalau tak cukup aritu boleh ambil umi je..keh keh

Qhaifa Nur said...

belum pernah sampai sini tapi memang cantik...

syariza09 said...

suka tgk ummi posing, ank kalah tau

Yana Kama said...

Kak Fiza:hehehe,sempat kak..time mula-mula sampai ni kak..abes dengan umi-umi sekali jangkit suka bergambar hehe

Kak Aya:cantik2 :D

Cikgu:hahahaha~kan,warna umi pon da bleh masuk tema da tu hehe

Qhaifa:betul2,sangat cantik

Kak Az:hehehe,memang kalahla kak anaknye..umi lagi terror pose upenye..heeee

maisarah said...

adi paling terror ar na...hehe