Friday, November 4, 2011

Dulu-dulu~UTM Version

Assalamualaikum..

Aku ni asik duk alami writer block je sekarang..selalu lost idea nak tulis tentang apa-apa..kadang-kadang rasa cemuih jugak duk nak tulis kejadian hari-harian sebab rasa macam benda biasa je pon yang aku alami tiap-tiap hari..nampak sangat aku bukan penggemar tulis diari kan..hehe

Emmm,ok..Bila aku mula masuk alam pekerjaan,perkara yang paling dirindui sekali ialah untuk lepak dan keluar dengan kawan-kawan perempuan..serius,itu yang paling aku rindu..sekarang kalau nak jumpa pon,banyak perancangan yang kena buat dulu..bukan boleh sesuka hati macam dulu-dulu..asal rasa nak keluar je terus keluar..Aku tingat lagi, ada satu time tu ketika di UTM..aku dan kawan aku Yuhanis, kitorang pergi jogging pagi tu..memang ajaib kalau aku ngan Yu yang berjoging bersama, sebab seingat aku kitorang berdua memang bukan kaki jogging..hehe, sebab tak biasa jogging, balik-balik dari jogging tu terus rasa panas lain macam..yelakan,orang tak biasa berpeluh hehe..tiba-tiba entah macam mana kitorang boleh plan nak pergi mandi air terjun..tak semena-mena..

Sampai je dekat asrama, ribut kitorang g kejut semua orang..yelakan,time tu kalo tak salah aku ialah weekend..memang semua orang sayang nak tinggal katil pagi-pagi..kitorang dengan tak mandinya terus siap-siap,tapau makanan dan pergi air terjun..aku rasa kitorang p Gunug Blumut kot..Yu memang ada kereta time blaja, makanye kitorang pergi ngan kereta Yu..

10847_1236374402609_1626710895_588495_5762868_n
Ketika mula-mula sampai..

10847_1236374442610_1626710895_588496_3380515_n10847_1236374482611_1626710895_588497_112780_n10847_1236374522612_1626710895_588498_676241_n

Cantik tempat ni..jap,cuba korang tengok stail aku senyum dulu-dulu..perghh,memang tak nampak ikhlas langsungla..hehe,macam jebik nak nangis pon ada jugak..owh,aku dulu-dulu muka garang kot..mana main senyum luas-luas ni..hehe,aku selalu ada masalah kalau amik gambar pasport..mesti muka garang nak matik,garang yang tahap kalau mak metua tengok gambar pasport aku mesti cancel terusla nak bagi kahwin dengan anak dia..hehe,tapi sekrang aku rasa macam da ok sket kot..yeke?hehe

10847_1236374562613_1626710895_588499_6438899_n10847_1236374642615_1626710895_588501_1539771_n10847_1236374682616_1626710895_588502_5408600_n
Eh,kata pergi maindi air terjun,tapi awat kitorang duk dalam pool ni..hehe,jap nak ingat balik..aku rasa kitorang tak mandi pon dekat air terjun tu,kitorang p mandi kat pool je..tahpape,datang jauh-jauh untuk terjun pool je..tak faham jugak aku dengan kitorang yang dulu-dulu..kalau tak salah aku,dia macam ada chalet dekat sini..dan pool ni untuk orang yang duk kat chalet tu..tapi kitorang main belasah je lepak kat sini..

10847_1236374602614_1626710895_588500_3631386_n
Seronoknye bila tengok gambar lama-lama..satu,seronok sebab suka tengok aku kurus dulu hehe..dua,seronok sebab bila tengok gambar dulu-dulu terus terfikir masing-masing da berjaya dalam bidang masing-masing..Yangk kiri sekali, Farah tengah buat PhD..yang baju hijau, Ada jadik Lecturer dekat UiTM, Cikro tudung biru tu da selalu kot masuk blog aku..umi Fatin ni, dia pon tengah buat PhD,lecturer dekat UMK..dan yang kanan sekali,perancang program tiba-tiba dengan aku ni tengah buat PhD jugak..bila tulis satu-satu apa yang diorang tengah buat terus rasa eh,aku je blaja takat degree lagi..hehehe,tapi aku tetap bersyukur..rezeki masing-masing kan..

10847_1236374802619_1626710895_588505_5637077_n
Kitorang hanya menggunakan air terjun ni untuk jadik backdrop bergambar je,bukan untuk mandi-mandi..hehe

10847_1236374842620_1626710895_588506_372473_n
Macam dekat oversea plak aku rasa bila tengok Pic ni hehe,maybe sebab aku pakai sweater kot..

10847_1236374882621_1626710895_588507_3594090_n
Dulu-dulu rasa cool je kalau bergambar tudung tutup muka..hehe,kelakar plak bila ingat balik..aku sekarang kalau pakai tudung bawal g opis mesti orang cakap nampak pelik..sebab tak biasa kot tengok aku pakai tudung bawal..eh tapi kan,adik laki aku, diorang tak suka tengok aku pakai tudung pelik-pelik ni..mulala duk ngutuk kalo aku pakai shawl belit-belit tu..hehe,habisla isteri dorang nanti..ekekekeke

10847_1236374962623_1626710895_588509_6135763_n
Aku rasa dalam lepas Asar baru kita balik..aku ingat lagi,sebab sangat cintakan pool kitorang sanggup kot tukar baju jap untuk solat Zuhur pastu pakai baju basah balik dan terjun pool..haha~sekarang nak buat macam tu?jangan harapla..memang tak sanggup..makin da berusia ni makin tak suka buat benda yang menyusahkan kan..

Rindu nak buat plan adhock macam ni lagi..bilala boleh jadik gila-gila balik macam dulu..aku rasa memang susah kot,tapi takpe..yang dulu tu mungkin da cukup kan untuk jadi kenangan..kalau takde yang dulu,takdela aku yang sekarang ni Open-mouthed smile

Yana Sayang Kamu!

3 comments:

Liyana said...

rindunye zaman jadi student dulu...

syariza09 said...

sronok kan bila leh jumpa ngan kawan2 camni, cam dolu2 gak...akk pon rindu ngan kwn2..dh lama kami x buat prangai gila2

*prasan tak, pic 2, 3, 4..sama jer mulut tu..moody ekk

Mama Gee said...

cantiklah vieww waterfall tu....
mmg saat dgn kawan2 tak dpt dilupakan...terbaekkk