Sunday, November 20, 2011

Italee di Malaysia

Assalamualaikum..

Asal weekend je mesti asik nak terlebih tido..bangun-bangun je confirm pening..susah nak tune atau kawal diri sendiri owh bila weekend..heeee,Jumaat bila tah Kak yus ajak p makan luar..masing-masing da ala-ala bosan mau turun café bawah opis aku..kalo dulu-dulu café tu untuk tengahari ada masakan panas,so takdela rasa makanan dekat situ sepesen je..since lepas puasa kalao tak salah aku café tu da tukar kontrak..nehi more masakan panas lagi..memang asal turun acara termenung depan makanan tu wajibla..tak tau nak makan apa..

Pusing punya pusing akhirnya kami ke Bangi..dan dari Bangi terus ada short cut ke Itali..hehe,kitorang try makan dekat kedai Italee..kalo tengok dari promo luar kedai macam menarik..masakan yang disediakan oleh bumiputera Islam..dari masakan barat sampai ke timur semua ada..eh,tiba-tiba sekarang baru nak rasa kompius awat nama kedai dia Italee..macam takde pape-pae yang itali je kat situ..pasta pasta pon takdop..

P1070522
The menu..price dia quite reasonable la kan..eh goreng-goreng dia nampak sedap je..aku kan ketegaq dekat nasi,asal nampak nasi je mata bersinar-sinar macam tak jumpa nasik setahun..hehe,tapi da alang-alang makan dekat luar,nak jugakla try yang lain..eh tapi dekat menu dia takde plak dia highlight apa signature dish dia..

P1070527
Compliment form the house..hangat beb roti ni,memang sedapla..kak yus siap order lagi one set..akak tu memang peminat tegar roti..ironi kan,aku peminat tegar nasi,kak yus peminat tegar roti..patutla boleh jadik kawan baik sebab kami takkan berebut makanan yang sama..ekekekeke

P1070528
Owh,tapi kedai ni sedikit hangat pada aku..dari segi deco-deco dia pon tak berapa nak naik..agak gelap sikitla..mungkin kalau nak datang lepas-lepas ni tak boleh duduk area dalam sangat..duk luar-luar baru puas hati sket dengan pencahayaan..

blog20
Hidangan aku..typical sungguh,kalo western mesti chicken chop..cannot resist la kalo nampak menu ayam..sebab tu badan bulat macam ayam..haha

Food dia is recommended kalo nak try..varieti ada dan murah..cuma condition kedai boleh improve lagi tu provide customer satisfaction..kedai yang cantik tu kan salah satu penarik hati untuk kita terus mengunjungi kedai tersebut Open-mouthed smile

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

3 comments:

Mizz ErMa said...

uhh, sedapnye..lapo pulak rasa perut nie..>.<

maisarah said...

comel nye na...first time neyh mai tak tertarik ngan mknn...hehe

Mama Gee said...

mcm sedap je yana..hehe

italee tu gabungan nama suami isterinya...ita isteri..lee suami...hahhaa sbb tu takde kaitan dgn makanan itali.... {pandai2 jek..hehe}