Wednesday, November 30, 2011

Usaha gigihku malam tadi demimu~Safi

Assalamualaikum..

Kalo diikutkan,takdela gigih mana pon kan sebab dan lagi mengarang entry..hehehe,panjang kisahnya cerita Safi ni..kalau korang still ingat lagi dekat entry ini,tujuan kami berlama-lamaan di Pullman hotel ialah sebab untuk amik pic Safi..ianya bermula bila Kak Fiza mesej aku ajak join..aku macam alaaaa,kawan tak ramai kalo nak suruh undi-undi ni..akukan pemalu,wakakaka..tapi bila Kak Fiza habaq takpe sebab boleh undi sendiri,aku pon rasa why not give a try kan..Kak Fiza roger aku sebelum Raya Haji,tapi end up kami shoot lepas raya haji sebab semua pon mahu balik kampung kan untuk beraya..

Untuk pertandingan tu,kita kena amik gambar dengan produk Safi bersama 3 rakan,maknanya total semua yang wajib ada dalam gambar ialah 4 orang la kan..Kak Fiza da ajak Kak Eli, dan geng terakhir yang join ialah kawan office aku, Kak Shida..ni pon last minit jugak ni sebab ada teknikal problem sket..eceh,macam shoot hebat-hebat je kan bila siap ada teknikal problem bagai ha..ini ialah antara gambar yang aku cilok dari FB Kak Eli..heeee,pinjam gambar ye Kak Eli..eh,photog dihari kejadian ialah suami Kak Fiza..eh maknenye aku pinjam gambar Kak Fiza la kan,tetiba nak main kompius-kompius plak hehehe

324940_2443604643596_1056246441_2731111_427990979_o
Kak Shida, aku, Kak Fiza dan Kak Eli..eh,terasa muda plak bila semua ialah kak..ekekeke,padahal setahun je pon beza aku dengan Kak Fiza..heee


324940_2443604803600_1056246441_2731113_1688921194_o
Props itu ialah hasil usaha keras aku,eceh..perlula nak bagitau kan..hehehe,gigih aku usaha petang hari kejadian untuk print dan potong huruf-huruf itu, and turns out jadik sangat naik pic (ehem,terpuji diri sendiri lagi..ekekeke)..

Pertandingan ni akan berakhir hari ini..macam-macam jugakla ujian kami untuk pertandingan ini..gigih kami usaha untuk nak kejar top scorer,kalo ikut kata Kak Fiza blogger jugak top scorer tu,tapi nak buat macam mana,sistem Safi ni hang dekat 2 minggu da aku rasa..setakat hari ini kami lead 2nd untuk undi,adalah dalam 30,000++ jugak gap dengan no.1..takpela kan,nasibla undi 50% dan juri 50%..perghh,rasa macam masuk AF plak bila ada juri ni kan..ekekeke,harap-harap adala rezeki kami untuk menang..1st prize adalah ipad dan dapat bercuti dengan Shila Amzah di Gold Coast Sepang,bukan Australia tau..hehehe

Takpela kan,join untuk suka-suka..kalau memang da rezeki tak kemana,yang penting kami da usaha….nak start berdebarla..ekekeke

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

2 comments:

Liyana said...

cantik2... smg ade rezeki kalian utk menang ek :)

MrS. F!zA said...

amin..amin..result mcm esok atau lusa je.. moga ada rezeki kita merasa bermalam di gold coast sepang..:D