Friday, July 1, 2011

Mengimbau Kenangan

Assalamualaikum..

Semalam duk belek2 page kawan2 lama aku time sekolah menengah dolu2..alahai,innocent sungguh gambar dulu2..bisa buat aku tersengih sorang2 kot..rindu zaman yang penuh ketenangan tu weh..time tu cuma ingat belajar,rileks ngan kawan2..belajar pon takdela tension sangat..tapi dolu2 selalu time belajar cepatla keje,exited gile nak masuk alam kerja..sekarang bila da kerja ko nak patah balik plak ek na..naluri seorang manusia yang tak pernah bersyukur..ada aje kan yang tak puas hatinye..entah ek,tapi aku rasa semua orang pon ada feeling camtu..mau balik ke zaman yang tenang2 je kan..

6700_1196508911199_1182762391_30588483_2217476_n
Ni gambar aku form 5..spot me yang mana x..aku yang duduk dua dari kanan..aku sangat membesar dengan jayanye kan sekarang..hehehe

6700_1196509031202_1182762391_30588486_3848071_n
Time ni jamuan lepas last paper SPM..Kimia kalo tak salah aku..masing2 da penat tahap apa dah time ni..bila tengok gambar ni aku rasa apsal tah muka masing2 sepesen je kan..kamera berduyun2 haaa..zaman ni sape ada kamera digital memang coral cool la

6700_1196508951200_1182762391_30588484_2085205_n
Time Grad zaman Form 5..MRSM kan ada grad kalo abes form 5..eh aku tak kabo plak kan aku sekolah mana..Sekolah rendah dekat Sekolah Kebangsaan Taman Tasik..dekat Ampang sana tu..sebab orang jaga aku duk sana,so kitorang pon sekolah la area sana..sekolah kedua adalah Sekolah Menengah Puteri Wilayah,dekat area kampung Baru..aku kat sana sampaila Form 3 dan Form 4 aku dapat g MRSM Kuala Berang..dekat hoke sekolah aku ngan Tasik Kenyir tapi sampai sekarang aku tak pernah sampai..agak tahpape sketla kat ctu..Mak ayah aku tak datang pon time grad ni (eh jangan baca ngan nada sedih tau sebab zaman ni aku takdela sedih sangat mak ayah aku tak datang)..ada beberapa member aku pon yang jauh2 mak ayah tak datang jugak..yela,grad macam main2 je pon time ni..

14744_102285739791547_100000303632793_56875_5371226_n
Depan asrama kitorang..aku 5 dari kiri..owhh,,zaman dulu2 konsep gambo adalah senyum selebar mungkin


Tah apela motif gambo ni..rumet aku ialah dua2 dari kiri,wawa dan hawa dengan Usna yang aku bertumbuk tu..yang lain2 tu perempat bilik kitorang..eh serius dolu2 ramai gile kot orang suka lepak bilik kitorang..aku ingat lagi no bilik aku,A28..memang tiap2 hari bersepah tahap tak hengat punya..tapi bila inspection je (aku inspection warden hari Jumaat since Jumaat cuti kan..eh budak2 asrama mesti familiar kan dengan word inspection) macam magic..bersih sebersih2 alam..kitorang pon kagum bila tengok..hahaha~sweet memories


n660844470_403340_9917
Dengan Cikgu Eyda..classmate aku..kitorang Form 4 dan 5 adalah orang yang sama sekelas dengan kita..eh ke semua sekolah camtu..owhh,crush aku ada dalam kelas ni..hehehe zaman tak matured dolu2..

n660844470_403345_1529
Time ni ada pertandingan Muslimah ke hape ek..model kelas kami ialah yang tudung hitam tu,Eyda dan Qila,yang pakai kain atas kepala tu..Eyda ni baru je kahwin..bersungguh2 kitoang nak menghias..siap pinjam songkok budak laki lagi..geli2 je Qila nak pakai sebab minyak kot songkok tu hehe

n660844470_403346_1813
Ni adalah time pertandingan senam robik..kelas aku dapat no 3..see,tengok aku da cakap da zaman ni tema sengih sehabis luas..


Next gambar adalah time kitorang datang maktab balik..rasanya time ni kitorang datang sebab nak amik sijil SPM rasanye..tido rumah Usna..time ni aku da rasa macam besar sket,yela lepas SPM..kenala berlagak da besar..tapi bila tengok gambar balik ek eleh penat je berlagak besar,,muka tak matured langsung kot..
6700_1196524751595_1182762391_30588508_5721375_n
Dengan Cikgu Alina,Cikgu BM..aku sayang Cikgu ni..baik dan sangat keibuan

6700_1196524831597_1182762391_30588510_5900113_n
Dengan Cikgu Rashid,cikgu Math Mod..memang sayang habisla dekat cikgu ni..dia punya karektor time mengaja sangat best..garang memang garang,tapi kitorang suka..berlumba2 nak score..kalo dapat high score senyum sangat meleret tak suda2 sampai berhari2..

6700_1196524871598_1182762391_30588511_6198009_n
Teacher English, Teacher Wardina rasanya nama dia..

6700_1196524791596_1182762391_30588509_2850653_n
Dekat Dewan Gemilang,Dewan Sekolah kitorang..6 tahun yang lalu..aku rasa kawan2 aku matured je semua..apsal tah aku je yang macam budak tak habis sekolah lagi..hehe,eh dulu zaman bawak beg yang macam uncang tu kan..sekarang aku tengok takde orang pon pakai camtu

6700_1196524911599_1182762391_30588512_4648076_n
Kelas time 4 hikmah..seronok kelas ni sebab kitorang terpisah dari kelas orang lain..rupanya dari dulu aku selalu dapat tempat terpencil dari orang lain..sampai ke kerja camtu jugak..

6700_1196508871198_1182762391_30588482_3956847_n
Gegirl Hikmahian 02/03..Jannah yang lukis ni..aku diorang panggil Nona dulu..sampaila zaman U nama tu lekat..kat tempat keje sekarang je orang panggil Yana..sweetnye..rindu korang semua..da ramai pon yang kawin,yang ada baby..time fly without we notice it..I miss them,I really do..

PS:Kalo mood imbas kembali datang lagi nanti aku share gambo time U plak ek..


Yana Sayang Kamu!

1 comment:

maisarah said...

haha....kecik gle yana time ni...berbeza dulu dan skrg...hehe