Saturday, July 2, 2011

Shoes thru Online

Assalamualaikum..

Aku ni bleh dikatakan kaki shoping..lagi2 kalo yang online tu,rasa macam tangan gerak sendiri je klik2 transfer online..susah nak kawal diri sekarang bila boleh beli sambil duduk goyang kaki tnapa berpenat lelah..dalam shoping online ni,macam2 da aku try..shawl sudah, blous sudah, maxi sudah, kain pasang sudah..yang paling selalu beli of coz la shawl..takde kerisauan kalo tak muat ke hape kan..eh tapi sekarang aku lagi selalu beli blous rasanye..

Antara shopping online pada aku yang berisiko (pandangan peribadi, masing2 ada keselesaan untuk pilih suka atau tidak) ialah kasut..aku kalo kasut atau flat shoes memang pakai saiz enam..kalo heel yang berjongket2 tuh memang kebanyakannya saiz lima..tapi semua pon nasib2,kadang2 ada heel aku saiz 6 sebab depan dia kecik..kaki I lebar ok..xmuat kalo amik yang kecik..

Setakat ni aku memang takde keinginan nak beli kasut online sampaila aku jumpe page ni kat FB..aku macam WHAATTTTTTT..apsal kasut ni sangat menagih perhatian aku ni..kasut ni nampak macam kurang kasih sayang je dan memerlukan kasih sayang itu dari aku..cantiknyeee..menggoncang kesabaran je..


257444_141294555944628_100001922547626_290434_105116_o
Oh,sukanyaaa..aku pernah nampak kasut pesen gni kat Picture desktop akak opis aku..da tertawan da..sebelum ni kalo yang animal print aku pernah berkenan kat Nose..sekali takde saiz..sampai sekarang aku still aim lagi nak kasut leopard gni satu sebagai koleksi..


259504_141284959278921_100001922547626_290303_2919800_o
Yang ni aku berkenan yang gold tu..nampak klasik je..kalo tak salah aku kasut pesen gni ada kat Viss,tapi dia lagi muncung kat depan..aku kurang sket kalo kasut terlebih muncung ni..nampak tak masuk sebab kaki aku agak lebar..yang ni macam bulat cket..owhh,suka..

261613_141272019280215_100001922547626_290195_6953859_n
Ni orang panggil apa ek..ballet shoes ke ek..aku panggil flat shoes je..best2,tapi kasut flat ni pada aku kadang2 kita tengok cantik..tapi ianya adalah tak cantik di kaki..tu yang macam agak cuak sket mau try..tapi selagi tak try kita tak tau best ke tak kan..

265402_141322315941852_100001922547626_290571_732556_o
Ok,yang ni meruntun jiwa raga..aku suka kalo kasut/heel yang nampak banyak sangat kaki..ada orang dia suka yang halus2 untuk kelihatan lebih seksi..owhhh,kaki aku tidak seswai..seksa lagi hado..aku ada satu kasut zip belakang gni beli dekat mines,warna cream tapi tumit da tercabutla..duk bunyi ketang ketung je time berjalan..bila tah mau anta kedai..yang ni aku berkenan kat color dia..aku takde lagi color gni..

267913_141284985945585_100001922547626_290306_1877352_n
Yang ni awesome..aku suka tengok boot gni..eh ni boot kan nama dia..ikut suka aku je kan nak panggil ape..simple yet sangat menarik..color da mantap da..baldu nampak kelas kan..kasut merah susah sket aku nak berkenan..tapi yang ni maveles..haisshhhh makin kutengok makin tak tentu arah plak aku rasa..

Geramnye rasa nak beli..tapi still ada sedikit rasa was2..agak murah jugak dia jual..price range dalam Rm40-60..pada aku kira not bad la kan..kalo tak salah aku sekali ngan postage..kasut sekarang kalo yang cantik2 je mesti 60-70..semput ok kalo nak shoping kasut sekarang..emmm,insyaallah satu hari nanti aku mau try jugakla..Kasut,tunggu tuanmu ini tau!

Yana Sayang Kamu!

2 comments:

alyyani said...

kalau baju dgn tudung berani beli online. kalau kasut tak berani sgt walaupun teringin takut nanti tak selesa or x muat kan.

Lee-Yan-Naa said...

Kak Alyyani:betol kak,tapi cun sngt nih kasut ni..haishhhh,perlu difikirkan lagi..