Thursday, November 15, 2012

this week

assalamualaikum..

minggu ni aku cuti panjaaanggg..direct seminggu, habisla nak masuk keje balik minggu depan confirmla sangat mencabar..moga dipermudahkan Ya Allah, amin

aku amik cuti panjang sebab adik aku yang dekat India balik bercuti..nak spend time dengan dia..dan kebetulan plak seminggu straigt ni ayah aku balik kampung..jadinye sebagai kakak yang jelita *haha aku pon menjadi ayah jadian untuk seminggu ni..nasibla adik balik time tengah minggu banyak cuti..nanti aku cerita penuh aktiviti semingguan kamu. insyaallah.

*duit rupee sangat panjang..adik aku beli beg duit lain kot dekat sana
**kalo update dengan apps blogger dekat hp memang tak leh letak gambar tengah ayat ek..ke aku yang tak pandai ek

Friday, November 9, 2012

menerai update guna hp

assalamualaikum..

aku sekarang baru nak blaja guna hp cangih-canggih ni..tergeliat sungguh nak try benda baru..baru aku faham sekaran nape adik aku, Adi bangun-bangun pegang hp hehe

oraito, nak layan ASK

cupcake kak yus buat. seriously aku memang suka sangat kot cupcake simple3..less is more kan. thanks kak yus!

Thursday, November 1, 2012

Ahmad B Graduation Day: 7 September 12—>Penceritaan

Assalamualaikum..

 

Wokeh, meh aku sambung share cerita..sambung selepas beberapa minggu, hehe..bila da sampai dekat dewan, aku memang da siap-siap decide tak nak masuk, sebab hang kot tak tau nak buat apa kat dalam..sorang student boleh bawak 3 orang masuk dewan..mula-mula konon2 adi join aku la untuk tak masuk sebab kalo tak aku nunggu sorang..bila aku kata tak kesah duk sorang dia pon kata dia nak masuk..terkedu jugak aku kejap sebab aku main-main je izinkan..hehe, perempuan kan..lain di mulut lain di hati..hehe

 

Akhirnya aku lepak dekat kedai makan..sambil-sambil baca buku..lama kot pakcik tu kat dalam..pakcik means aki tau..kul 6 petang baru setel..betapa terpinga-pinga aku usha orang..dekat sini yang aku perati tak straight sangat..even student master lepas da naik pentas terus keluar..student degree je yang stay sampai habis..mak ayah pon sama, lepas anak naik ramai yang kuar termasukla mak ayah aku..kira okla kan..kalo tunggu habis mahu lagi lewat mak ayah aku keluar..

 

Sementara menunggu Aki sampai, aku amik dulu gambar bunga-bungaan..start dari Adi, da jadi macam tradisi aku, umi dan ayah akan bagi bunga..bak kata aki, kecik hati kot kalo time adi aku bagi tapi time dia takde kan..biasala, mamat tu kan mamat bunga hehe

 

IMG_0664

Bunga dari umi..bunga ni beli dekat luar UUM..time otw pergi tu, pakcik aku kata nak beli bunga tak..kitorang pon turun je la tengok sebab takut kat dalam susah nak cari..tengok punya tengok takde yang aku berkenan sangat. Aku ada berkenan dekat satu bear tu tapi bunga-bunga disamping bear amatla tidak comel..bunga plastik, harga adalah dalam RM60++..mahal supo bedil..satu yang aku perasan dekat sini semua da siap pack..jadiknye tak bolehla kalo kita nak decorate warna dan design idaman kita..ke aku yang tak jumpa..bunga ni 40++ tak salah aku..

 

IMG_0665

Agak-agak korang ni bunga sape bagi..of cozla yang comel ni dari aku kan..hehe, alhamdulillah jumpa yang berkenan di hati..bear dia cute kot, aku tak pernah jumpa lagi stakat aku ngan adi konvo..dan bunga ni ialah bunga hidup..sebijik macam bunga ayah aku bagi dulu time aku grad..aku memang da takde gambar time grad dulu, hilang bersama laptop yang rosak..aku try godek-godek balik dekat friendster tapi da tak enal langsung muka friendster..ok, sambung balik..aku suka kot bunga ni..color dia vibrant..terus rasa exited nampak combination bunga dan patung..akak tu letak 55, aku minta 50 dia bagi..okla kan pada aku..

 

IMG_0666

Katak ini dari ayah aku..hehe, hasil cadangan aku dengan adi..ayah aku berkenan bunga lain tapi sebab kitorang kata yang ni comel, ayah aku pon terpengaruh..ayah aku ialah geli katak, tapi boleh plak dia bagi patung katak kan dekat aki..hehe, mai kata sangat sesuai dengan perangai aki katak ni..da ada nama pon, En Froggy..

 

IMG_0677

Suasana dewan dari tempat aku duduk..

 

Next, gambar-gambar grad aki..aku ada offer dia camera bawak masuk dewan, bolehla dia amik gambar dengan member-member dia..tapi budak laki kan, bukan suka susah-susah nak pegang kamera bagai kan..pastu nyesal gambar ngan member-member takde hehe

 

IMG_0680

Dengan umi..

 

IMG_0681

Dengan ayah..haha, matching kan baju ayah dengan Froggy..ayah aku warning aki siap-siap jangan buat muka pelik-pelik dalam gambar..haha, memang semua gambar aki normal kot..

 

IMG_0683

IMG_0685

IMG_0693

IMG_0687

Ehem, dengan kakak yang awesome..hehe

 

IMG_0688

With Adi..ramai orang kata diorang macam kembar..mata aku tak nampakla plak macam tu

 

IMG_0690IMG_0691IMG_0692

Yang diraikan..time konvo la merasa perasaan exited dapat bunga kan..

 

IMG_0700IMG_0710

Aki being gentleman..untungla sape dapat..haha

 

IMG_0703

IMG_0712

Da menjadi tradisi grad, mak ayah mesti kena amik gambar pakai jubah kan..moment yang membanggakan ibu bapa..time aku grad tak sempat nak bagi umi dan ayah pakai..tak well planning sebab 1st time bergrad kan..hehe

 

Eh aku kate takde gambar aki tak normal kan..ada jugekkk, sebab time ni ayah g beli barang sat hehe..bukan namanya aku kalo takde gambar-gambar ‘cute’ dia tu..

IMG_0714

IMG_0720IMG_0721

IMG_0722

Ini pula ialah suasana depan dewan..ramai sangat orang..aku tanye aki nak amik gambar depan dewan tak..enggak minat katanya sebab ramai orang kan..lepas amik gambar ni, kitorang pergi mall..dalam UUM ada mall..kagum sungguh aku..pergi mall adalah untuk amik gambar family..setakat ni tak sampai-sampai lagi gambar aki tu..lepas setel kitorang terus gerak balik KL..Alhamdulillah selamat sampai..

 

IMG_0728

Adik aku sampai rumah dulu sebab dia balik dengan ayah aku..tergamam aku tengok adik aku letak bunga dalam pasu..kakak korang pon pemalas kot nak alih bunga dalam pasu..eh tapi rumah aku takde pasu setahu aku..korang nak tahu dia letak dalam apa?

 

IMG_0730

Jug air..haha~aku rasa umi aku tak perasan lagi.sebab tu dia tak bising..hehe