Monday, June 27, 2011

Unplanned Journey to Broga Hill 2:Scenery

Assalamualaikum..

 

Jom tengok Pic Broga..Maybe lepas ni korang pon minat nak g Open-mouthed smile

P1020879

Alamak,ada pencemaran plak kan

 

P1020880P1020881P1020910P1020925P1020935P1020937P1020969P1020985

Ok yang last ni bukan kat Broga pon leh jumpe kan hehehehehe..cantik kan..tetibe ngidam nak buat prewed kat cni..tapi makeup2 semua kat atasla baru leh buat kan..cantiklaaaa..bila tengok pic rasa mau g lagi plak

 

PS:Next entry gambar aku bergedik plak..gedik tetap kena ada walaupon pakai tracksuit Open-mouthed smile

Yana Sayang Kamu!

Friday, June 24, 2011

Ohhhh…she so cute!Hepi Belated Besday to anak sedara Cik Yana!

Assalamualaikum..

 

Mau sambung ckit cite pasal besday anak kak yus (besday anak Kak yus pon sampai 2 entry,kalo anak sendiri punya besday mau berentry2)..aku belikan hadiah Rabu minggu lalu sebelum tengok KL Gangster..mula2 ala blur nak bagi hape kan..yang pasti mau cari benda pink sebab Kak Yus cakap Adelea sangat minat pink color..cari punya cari akhirnye adalah idea apa nak bagi..aku g ngan Mai..kitorang dua2 naik Sheikh duk pilih barang..barang budak2 sekarang mencabar tol keimanan untuk tak nak beli..nasib baik aku g ngan Mai..adalah sedikit kesedaran..

 

Aku pass dekat kak yus hadiah  hari Khamis..hari Isnin aku da exited da nak tau Delea berkenan tak dengan hadiah aku..hari Isnin tu Kak Yus bagitau..Delea dari malam Sabtu tu da duk cakap nak bukak hadiah..sampaila hari kejadian besday iaitu hari Sabtu..kata kak yus lagi (macam berita),kehulu hilir dia duk usung..last2 dia nangis nak buka..Kak yus minta dia buka time besday party nanti..akhirnye bukak jugakla..hehehehe CUTE!

 

gambor delea1

Merah muka nangis..bersungguh2 dia nak bukak kan..aduhhh Delea,comel bangat nih!

 

P1020659

Muka tak puas hati bila tak dapat bukak..delea delea,awat comel sangat ni (banyak sangat word comel untuk entry nih)

 

gambor delea2

Lega Cik Yana tengok kamu senyum Delea..Yey,she loveeee my gift!!!!Open-mouthed smile

 

gambor delea3

ohhh..aku mood exited balik bila tengok hadiah2 tu..

 

Selamat hari jadi yang ke-6 Delea..Cik Yana sayang Kamu!

 

Yana Sayang Kamu!

Tuesday, June 21, 2011

Saturday, June 18, 2011

M.Nasir dan KitKat

Assalamualaikum..

 

Hahahaha~nak gelak dulu boleh..aku baru je tengok iklan ni malam tadi..

 

Eh M.Nasir

 

Hang Tuah

 

M.Nasir

 

Hang Tuah

 

Suwiiiiiiiittttttt!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Comel gile M.Nasir jadi kelakor..lama plak rasa tak tengok M Nasir berlakon..

 

PS:Tema hari ni macam tema video je..

 

Yana Sayang Kamu!

Friday, June 17, 2011

Baby main gitar..Layan

Comel.Fullstop



Yana Sayang Kamu!

1st with ThePoplook

Assalamulaikum..

 

Yey..Jumaat..aku still tengah nak packing barang lagi arini..nak share 1st time moment dalam blog aku..1st time apakah..1st time shopping online…tipuuuuuuuu mestila aku selalu kot shopping online..hehehe,ye saya boros..emmm aku nak share kekaguman dengan ThePoplook..sebelum ni selalu baca dekat blog ramai orang beli baju online dekat poplook..antaranya Redmummy,Shea dll..aku da lama usha Poplook ni tapi setakat ni tak pernah lagi la minat..design dia takdokla aku suka sangat..yang aku minat tengok pon selalu maxi dia je..tapi nampak macam panjang..aku kalo beli barang part paling payah sekali adalah nak alter..aduuuiiii,leceh..kadang2 hilang feel nak pakai benda baru..

 

Selalu tengok Shea pakai cun nyeee..aku tak pernah lagi ada Maxi plain..eh adalah 1 warna coklat tapi lengan panjang..takleh nak mix and match dengan cardigan (selalu pandai bagi lalasan untuk diri sendiri)..ntah macammane tah Jumaat  lepas aku tengok pastu terorder (TER la sangat kan)..fuhhh,cant control myself..aku beli maxi warna mustard yang aku memang da usha lama jugakla..berapa kali restock da rasenye Maxi ni..aku order Jumaat pagi..cepatla jugakla (Sangat kot) Poplook reply..aku setel bayar hari yang sama tup2 petang tu da pos…MAK AIIHHHHHHH..gila laju..kagum da aku..

 

Hari Isnin yang penuh debaran (gedik)

 

Tak berdebar pon sebenarnye sebab tak expect dia sampai Isnin..macam biasala bila da sampai rakus tol aku koyak pembalut pos laju..buka2 je terus jatuh cinta sama dia punya packaging..rasa macam beli dekat butik je..1st time ok aku beli online cantik je di balut..kalo biasa plastik..cara packaging kadang2 tanpa sedar boleh pengaruhi mood kita jugak tuk beli lagi..yela,wanita mana tak suka dapat barang orang (walaupon kedai yang buat kira orang jugakla kan) balut cantik2 kan (eceh)..

P1020506

Awesome kan…sayang kot nak koyak (nampak nor ganas)..

 

Dan yang lagi best dia siap ada invois bagai haaa.siap ada returning form kalo tak puas hati dalam masa 7hari..soookaaaaaa ok..aku baru tau Poplook ini dekat Melaka,ingatkan dekat KL..pastu setiap ringgit yang kita beri dia ada bagi point tau..aku beli 74 include dengan postage sekali so aku dapat 74 point..bila point ni ditukar kepada duit dalam RM2lebih aku dapat..best kannnnnn..so kalo beli banyak dapatla nanti beli dengan duit yang redeem je..fuhhhh,best best pon takleh la beli selalu..harganye boleh tahanla..(yeke tak selalu,susah nak percaya diri sendiri bab2 shopping ni)..aku da pakai MAxi dia..nanti nak show off kat blog..akhirnya jawapan dia Maxi dia worth it to buy..tak sebar nak beli color lain..eh tadi bukan ke aku baru cakap tak boleh beli selalu (geleng kepala)

 

P1020507

Invois

 

P1020508

Borang return balik

 

Sukeeee..tryla usha…accessories dia pon cun tapi mahal laa..kalo baju tu bleh la dipertimbangkan lagi..Open-mouthed smile

 

Yana Sayang Kamu!

Wednesday, June 8, 2011

Saya nak baby ni buat teman tido

29052011738

Baby kalo buat muka kerek pon comel kan..cuba kalo aku buat..perghhh rasa nak sepak2 je kot muka sendiri bila bayangkan kalo aku buat muka camtu..Ni anak sepupu aku,Kak Na..comel owhhh geram

 

Yana Sayang Kamu!

Cinderella Story of My friend

Assalamualaikum..

Anis,my bff yang nikah pada 4 Jun ialah akan (telah) bersanding pada 5 Jun..Anis sangat cantik..orang da cantik,tambah plak baju ohsoommm..memang terserlah bangatla..effortless..cuba kalo aku,berpeluh-peluh tukang make up nak tutup cela kan..akak make up tu mantapla..Huda da bercita-cita nak tempah da..Persandingan buat dekat Dewan Merak Kayangan,Felda..orang cakap nak buat kat sini tempah kena setahun sebelum..gilak r..mak aihh..dahsyat tol..(banyak emosi plak da)

Jom layan pic Cinderella (lagi cun kot dari Cinderella..Cinderella tak real..Anis of coz la real)..Fuhhh gambar sangat banyak..aku sampai dalam pukul 10 lebih..nak tengok Anis bersiap plus Huda nak minta Ain tolong make up kan..sempatla aku snap gambar time pro photog amik pic..ooowhh,indahnye kamu ANIS (tibe2)
Anis Sanding
Anis tengah pakai tudung dan Vail (alamak tau tau eja dan malas nak search)

Anis Sanding1
Sini sangat Cinderella dan Anis kelihatan sangat tinggi

Anis Sanding2Anis Sanding3
Gambar Anis sorang..time ni photog duk amik gambar sebelum Anis dan Kalut masuk dewan

Anis Sanding4Anis Sanding5Anis Sanding6
SWEEETTTTTTT
Dalam pukul 1.30petang,diorang masuk dewan..aku sangat rasa macam arits (eh bukan aku artis tau) bila tengok wedding Anis..memang grand habisla..siap spotlight haa..
Anis Sanding7
Berarak masuk

Anis Sanding10Anis Sanding9Anis Sanding11Anis Sanding12
Smart Kan!!

Anis Sanding13
Menuju ke meja makan

Lepas makan beradap (which gambar aku takde,eh ke ada tapi tak cun kot),diorang menuju ke potong kek..time ni Anis dan Kalut duk gelak2..tak tau kenapa..Ain pon join gelak jugak..cantikla gambar kek dan mereka..macam naik color kek..pengajaran dia ialah sila tempah kek kawin warna kuning (pulak)
Anis Sanding14Anis Sanding15

Okeh,aku share gambar diorang dulu..next ialah gambar me n fren..fuhhh..jenuh tul nak ngeditnye..ok..habis dulu setakat ni.
P1020065
How gorgeous she is!

Yana Sayang Kamu!

Monday, June 6, 2011

Pernikahan kawan baik aku time UTM zaman belajar dahulu kala ialah pada 4 Jun 2011 (fuhhh)

Assalamualaikum..

2 hari ni weekend aku ialah sangat penuh..meraikan kawan baik aku yang dah bertukar status..sedih plak bila sebut macam tu..kawan memang akan kawan sampai bile-bile tapi bila da kahwin of coz la time huha huha da berkurangan..eh tak berkmakna aku tak hepi tau untuk Anis (kawan aku da kawin)..cuma macam rasa kehilangan sedikit je..(sedih owh rupanye tengok kawan nikah)..

Plannya hari Sabtu, 4 Jun kami ialah akan berkumpul dekar rumah Huda since rumah Huda dekat dengan dewan tempat Anis Nikah..Anis ialah akan diijabkabulkan dekat Dewan Perdana,yang Felda punya..aku baru tau tu ialah Felda..selama-lama ni aku ingat tu UTM..batal sangat aku ni..area Anis nikah ialah aku biasa tengok sebab dolu dolu zaman hingusan aku ialah duduk Dato’ Keramat dekat 10 tahun jugakla..sepatutnya pukul 9 semua orang da sampai dan da gerak sebab Anis akan nikah kul 9.30 pagi..awalkan..korang bayangkan aku bangun kul 7 dan kuar rumah pukul 8 ketika hari SABTU...owhhh..struggle jugakla aku nak bangun..okeh,kitorang rush gile sebab da lambat dan takut miss Anis punya BIG DAY..

Alhamdulillah sempat jugak kitorang sampai..time sampai Kalut (Anis punya husband) da duduk ngadap ayah Anis..
P1010880
Time ni aku tegur Anis nak bagitau kitorang da sampai..yang sebelah Anis ialah CIk Ain aka pengapit aka best buddy Anis..
P1010883
Jurunikah (eh ni kan nama panggilan dia) bertanyakan Anis (ewah) sama ada bersetuju atau tidak untuk dinikahkan..time ni sedih owh (asik sedih plak je) bila dia kata Anis tidak lagi dibawah tanggungjawab bapa..Anis akan menjadi tanggungjawab En Suami selepas ni..sayu je bila dengar..
P1010885
Gambar-gambar saat-saat Anis masih seorang Cik
P1010892
Awat muka cik Ain tu..
P1010895P1010896P1010901
Alhamdullillah dengan sekali lafaz Anis telah selamat menjadi isteri Kalut..I’m happy for you Anis..aku akan selalu doakan hubungan kamu suami isteri berkekalan hingga akhir hayat..
P1010902
Ijab dan kabul dilafazkan..
Anis Nikah
Anis Nikah1
Anis dan kawan-kawan yang sentiasa bahagia melihat kamu bahagia..

Dalam pukul 10 lebih da selesai majlis..jurunikah tu pon takde tazkirah lama-lama sebab ada 2 lagi pasangan yang nak dinikahkan..cuti sekolah kan musim semua orang kahwin..next gambar ialah gambar Anis dan Kalut di pelamin..cantik owh pelamin diorang..simple but nice je..aku sukala..gambar sangat banyak..rasa sayang plak kalo letak sikit-sikit sebab semua pon cantik..tak tau nak pilih mana yang best..
Anis Nikah2Anis Nikah3Anis Nikah4Anis Nikah5Anis Nikah6Anis Nikah7Anis Nikah8Anis Nikah9

Okeh..tak larat da nak letak gambar..next entry nanti baru ada gambar kami bergedik sesama sendiri dan dengan pengantin..

Yana Sayang Kamu!