Tuesday, July 5, 2011

Movie Review: Sekali Lagi

Assalamualaikum..

Movie ini ialah antara dalam wishlist aku..sape yang tak nak tengok Lisa yang cun tu bergandingan dengan Shaheizy Sam yang adorable tu kan..aku rasa ni 1st movie gandingan diorang berdua..of coz antara lain tarikan filem ni ialah kehadiran adik Mia Sara yang cute sangat..aku tengok movie ni hari Jumaat..adik aku, Mai awal2 lagi da ingatkan aku dia nak tengok cite ni..aku pergi dengan umi dan Mai..adik2 laki aku mana layan cite Melayu..diorang punya bahagian saham hari Rabu ni..tengok Transformer..

P1030212
Me before pergi..kitorang g pasar tani dulu Jumaat tu sebelum g movie..beli makanan dulu untuk orang rumah eceh..

poster-filem-film-sekali-lagi-lisa-sam
Poster cun

P1030214
Aku cun dan poster cun

Movie adalah start pukul 10..dalam pukul 11.30 camtu habis aku rasa..Emm..pada aku movie ni biasa2 je..aku pon tak percaya apa yang aku rasa..Lisa of coz la dikenali dengan lakonan mantop..Sam memang tak payah aku dipertikaikan lagi..Adik Mia sah2la akan tarik kita dengan kecomelannya..keserasian Sam dan Lisa pada aku menjadik..Lisa ngan Mia apatah lagi kan..macam real je Mia tu anak dia..aku rasa keseluruhan apa yang cerita ni nak sampaikan memang unik..aku tak pernah tengok lagi mana2 movie camni (eh,tapi ada yang kata mvoie ni nak sama dengan cite Cina..aku pon tak tau) cuma aku rasa jalan cerita dia tak mantap..antara plot ke plot transition dia tibe2 je..xclearla..serius aku kecewa..macam ada yang tak puas je

Dari segi lakonan, Lisa pada aku lakonan dia kurang ummpphh berbanding dengan lagenda budak setan..dalam movie ni dia tak brapa nak real la..even part dia nangis pon takde air mata..I believe she can do better..aku memang expect lebih dari Lisa,tapi aku kecewa..takpela..maybe next time dia lagi better kan..Sam,aku salute..walaupon jalan cite macam kureng sket, lakonan Sam memang maveles..ko bagila apa watak kat dia,memang menjadi..thumbs up untuk Sam..adik Mia pon lakonan best..makin comel la dia..bila besar nampak makin macam muka ayah dia je Mia ni..

Emm..ni pandangan aku la..adik aku Mai dia kata ok,mak aku kata movie paling best dia pernah tengok..ko bayangkanla,time orang tak gelak pon mak aku gelak..hehehhe suka sangat dia dengan Sam ni..maybe aku kecewa sebab expect lebih kot..moral of the story, never expect too much ok guys!

SEKALI LAGI 5
Mia!

Sekali lagi 60361_147512475291035_100000968514229_224298_8375040_n
Trio yang serasi..

SEKALI LAGI
Cute gile diorang berdua ni..
(*gambar di atas semua digoogle)

P1030215
Not so good for me..Sorry Lisa

Yana Sayang Kamu!

4 comments:

blogtilldrop said...

good review and nice pic

Lee-Yan-Naa said...

:D Thanks

Mama Gee said...

lawaaa dress bunga kecit2... :)

Lee-Yan-Naa said...

best2 kak..beli kat pasar tani..murah je,dalam 20lebih..best sbb xyah gosok