Sunday, November 27, 2011

Hari-hari terakhir Waheda as Bachelorette: The Celebration Begin

Assalamualaikum..

Salam Maal Hijrah untuk semua rakan-rakan blogger..jom sama-sama kita berusaha buku catitan kita tahun ni lagi cantik dari tahun-tahun lepas..moga blog yang kita karang hari-hari ni jugak jadi lebih baik untuk tahun baru ini..Amin..

P1010158
Parti bujang untuk Anis..dalam bulan 5 aritu..Yu takde..

20110723 (382)
Parti bujang untuk Ain..Zaf, Waheda dan Yu takdop..BIGGGGG question mark for parti bujang untuk aku..kihkihkkih

Oh oh exited nak cerita pasal perjumpaan kitorang yang di plan sejak 2 3 minggu lepas..kawan baik aku, Waheda bakal berkahwin di bulan 12 nanti..jadik kitorang mesti kena jumpa dan at least bermalam untuk borak-borak dan buat aktiviti bersama—..pilih punya pilih date akhirnya kami decide untuk berjumpa pada 25/11..date tu jugak macam best sebab Yuhanis, our BFF yang study dekat Australia balik on 24th..so memang da cantik-cantikla date untuk make sure semua available..dalam 7 orang tu, Zaf sorang je tak sempat nak bermalam sebab 25hb itu ialah besday dia..dia ada celebration dengan family,so Zaf join untuk aktiviti berjimba pada 26hb..

Plannya ialah untuk menginap dimana-mana hotel di Shah Alam dan kemudian lepak di ICT..hari 26hb aku cadang nak p wetworld since macam da lama tak buat aktiviti yang melibatkan air ni..tapi ni plan je,tertakluk tengok timing dan kesesuaian semua orang..plannya lagi kami akan berkumpul di Jakel pukul 9 malam..owh,aku sangat haru biru mau catch up time tu..petang lepas kerja tu,aku pergi Equin nak amik baju mak aku yang da siap tempah..tak pernah-pernah aku pergi Equin jam,tapi boleh plak terkena time tu jam..yang lagi frust tu bila sampai depan kedai,kedai jahit tu TUTUP..owhhh,memnag menduga hati..tup tap tup tap..aku sampai rumah dalam 7.30malam..dengan kelam kabut nak mandi,kemas baju dan nak baca google mapnye haa..akhirnye pukul 8.30 jugak baru aku gerak..aku bakal lambat dengan nyatanya..

P1070686
Bukti aku gigih baca google map..haha,aku rasa adalam dalam 20minit gak aku tenung PC nak bagi faham ayat-ayat peta tu ha..alhamdulillah senang jugak mahu jumpa..yang paling hampeh time cari-carik tu adalah hp aku mati takde bateri..owhh,terus cuak cane mau contact semua orang ni..nasibla time aku sampai jakel tu Anis dan Ain da sampai..Waheda yang mula-mula sampai terus tempah hotel yang dia cadangkan tu..sementara tunggu Waheda sampai dekat Jakel,sempatla kitroang borak-borak and guess ehat,Ain Pregnanttttt…..ramai sungguh orang disekeliling aku yang mengandung..Alhamdulillah atas rezeki yang diberi Allah..dan preggy mum itu tingin mau makan ayam penyet..nasib ada kedai ayam penyet dekat area situ..sebab da lewat sangat kan masa,plus masing-masing macam ala-ala longlai lepas balik kerja,kitorang decide mau lepak bilik je while gosip-gosip..akhirnya plan ICT ialah terbang dibawa angin lalu..ekekeke…

SAM_6306
Gambar dari kamera Ain..sanggup Waheda pause bercerita nak bagi Ain capture pic..cerita ialah pasal Migration kerja yang mana aku rasa topik itu adalah serius,tapi Anis berjaya gelak dengan sangat jayanye..hehehehe

SAM_6309SAM_6310
Us while tapauing..time ni still tunggu Yu dan Huda untuk sampai..aku rasa jalan malam Jumaat aritu memang jam oh..mungkin sebab semua pon ada plan mau spend cuti yang 3 hari tu kan..memang semua keluar time waktu itu..Till then,next entry will be coming sooonn…(hopefully)..

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

2 comments:

MJ said...

kak yana..cntek ah pakai tudung gtu. saye pon belum ade kekuatan lg nk pakai tudung cmtu..:)

Yana Kama said...

emmm..thanks MJ..takpe2,doa selalu tau..insyaallah Allah beri kekuatan :D