Saturday, April 14, 2012

Allah, aku sayang mereka kerana-Mu

Assalamualaikum..

Rasa tahun ni masa berlalu dengan sangat-sangat cepat..adik aku kata ini ialah salah satu petanda akhir zaman..Allahuakbar, gerun sungguh bila bayangkan saat hari pembalasan kelak..Moga-moga Allah mengasihani kita dan Allah izinkan kita berada dikalangan orang-orang yang beroleh kemenangan kelak..Amin

Wokeh, blog ni ialah salah satu tempat aku share cite kenangan atau aktiviti bersama-sama dengan best buddy zaman UTM dulu..adik-adik (especially adik-adik aku), appreciatela zaman korang di U..percayala, bila korang da keje, anda-anda semua pasti akan setuju bahawa time U ialah zaman U ialah zaman yang ohsom! tak caye tanyela kakak korang yang da tua ni..hehehehe..emmm, alhamdulillah dalam minggu terakhir bulan Mac, kami ex-utm berkesempatan untuk berjumpa..last kami jumpa ialah time Waheda kawin, bulan 12 tahun lepas..berjumpa ni pon sebab Yuhanis ada dekat Malaysia..Yu ialah insyaallah di final stage untuk PhD..tengah duk buat writing..bertambahla seorang lagi sahabat aku yang ada PhD..gulp gulp, neves..hehehe

Plan pon dibuat last minit, dalam 2 3 hari sebelum jumpa..alkisahnye Yu contact Ain bagitau dia ada dekat Malaysia..dan setelah ding dong bermesej, kitorang diizinkan Allah untuk berjumpa di Alamanda dalam pukul 8.30 malam, 30 Mac 2012..perghh, exact date haa aku bagi..ekekeke, beria sungguh nak tulis date, siap cek kalendar lagi..bukan main beria plak kan..hehehe, jumpanya sangat sekejap tapi sangat bermakna..bila masing-masing da ada komitmen, dapat luangkan masa bersama kawan sekejap je pon da rasa sangat meaningful..Alhamdulillah, jadik kawan-kawan, hargaila masa yang ada untuk bersama teman-temanmu dikala masing-masing masih single Open-mouthed smile Aku ngan Yus ialah dari opis, dan kami berdua terus menuju ke Secret..janji mau ketemu disitu..yang next sampai ialah Cik Ain..exited sangat sebab nak tengok Ain yang da ada perut, hehehe

577634_2952195166737_1317143506_2169417_139254789_n
Seri ibu sangat ohsom kan..tak naik langsung pon muka dia..perut pon tak nampak sangat lagi..

30032012124
Yang paling buat kitorang teruja ialah Ain baru je lepas 4D scan tengok baby..exited sangat kot kami berdua dapat tengok gambar ni..time Cik Fatin dulu aku tak sempat nak exited tengok Cikro preggy..tu yang exited terlebih sket tu..eh, orang panggil apa ek gambar scan ni..kompius da aku tiba-tiba..da ada nama da pon anak sedara aku sorang ni, baby Aisy..Sayang, Cik Yana doakan Aisy lahir dan membesar jadi hamba Allah yang soleh, anak yang soleh..jadi pembela agama kita ye sayang..Amin..

544729_2952203046934_1317143506_2169429_2056118029_n
The geng..walaupon nak tunggu cukup korum tu takes time, yang penting kami dapat berkumpul semuanya..yang paling syahdu sekali perjalanan nak datang ialah orang yang diraikan, Yu iaitu yang tudung coklat baju krim yang depan sekali tu..3 jam perjalanan dia harung dari UPSI ke Alamanda..2 3 kali dia duk main u-turn..tapi apa-apa pon sangat berbaloi usaha masing-masing to make this gathering happen..insyaallah next time kita set tempat yang dekat dengan orang lain..bersalah jugak aku sebab Putrajaya kan jauh dengan diorang..kitorang pilih Alamanda sebab nak tempat perjumpaan yang tenang, yang takde jam jam..hehe

30032012126300320121293003201213130032012133
Sambil duk tunggu makanan sampai, kitorang duk menelek album kawin Waheda..menelek tu memang menelek bersungguh-sungguh kot..menelek carik muka kitorang yang ada dalam album..hehehe, asal jumpa je exited..hehe, da tua-tua ni benda kecik pon jadik exited bila buat sama-sama ekekeke..ada 2 album Waheda bawak, satu yang memang print terus tu, apa tah nama dia..yang satu lagi sticky album..

Haa, yang next aktiviti ni kelakar sket..eh tapi tak taula bila cite balik jadik kelakar ke tak..aku konon-konon nak memeriahkanla perjumpaan kan, nak buat macam main tukar-tukar hadiah tu, tapi tang hadiah tu aku cadang ganti dengan buku..macam nak bagi senangla, nak carik hadiah kan macam susah sket..buku ni yang da pernah baca pon takpe..kiranye nama peristiwanye ialah main tukar-tukar bukula kan..time aku mesej tu semua orang macam takde tanya apa-apa, aku bajet semua orang fahamla kan..rupa-rupanya semua macam tak berapa nak clear da..dan pengakhirannya, kami bertiga yang sampai dulu tadi je yang main game ni..dan yang lagi best diorang kata kalo aku cakap tukar-tukar hadiah lagi senang daa..ekekeke, niat nak memudahkan jadik susah plak da..hehehe, minta maaf sahabatku..beria jugak kitorang duk gelak-gelak time tu akibat salah faham yang tak sengaja..

527883_2952198966832_1317143506_2169423_102178981_n563276_2952200486870_1317143506_2169426_1901159001_n535697_2952197526796_1317143506_2169421_1599465738_n
Sesi menukar-nukar buku..oh ye, yang tudung pink itu, Anis pon pregnant jugakkk…dia sebenarnya macam tak berapa nak sihat tapi gagahkan diri jugak untuk datang..Thanks Anis..tumpang gembira aku dengar berita bahagia kawan-kawan aku, Terima kasih Ya Allah atas kurniaanmu..Anis duenye time merdeka nanti..Ain pulak bulan 7..depa ni sehati sejiwa sungguhla kan..

477050_3629209296037_1448222367_3382725_1404288981_o
Alhamdulillah short gathering yang sangat bermakna..gambar-gambar sourcenye dari hp Yus, kamera Kalut, suami Anis dan hp aku..Tuhanku, moga kau izinkan ukhwah kami berterusan hingga ke Syurga-Mu..bertemu dan berpisahnya kami adalah semata-mata keranamu Ya Allah..Amin

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

No comments: