Monday, September 12, 2011

Rasa lain bila dia takde..

Assalamualaikum..

 

Aku baru balik keje..tetibe rumah rasa macam sunyi je,patutla..adik aku, Aki da balik UUM..rasa lain bila dia takde..cuti sem yang lepas ialah cuti sem dia paling lama sepanjang dia belajar kat Kedah sana tu..3 bulan lebih dia duk rumah,memang jadi teman bergaduh kitorang je..kalau korang kenal Aki melalui gambar2 yang ada kat blog,mesti da boleh agak kan perangai dia macam mana..tu yang macam terasa pelik bila dia takde..Aki balik Kedah Jumaat malam Sabtu minggu lepas..semua adik beradik aku dengan umi aku g hantar dia dekat Hentian Kajang..

 

P1050833

Mamat ni bawak beg sampai 3 4 jenis..siap tertinggal beg isi kasut dia kat rumah ..umi aku da bising da..kitorang pergi dua kete untuk hantar Aki..kete Adi gerak dulu,aku dan umi patah balik g amik kasut dia..nasib tak jauh lagi kitorang jalan..adik aku, Mai cakap kalau dia g India nanti satu bas gaknye yang pergi menghantar kan..hehehe

 

P1050835

Walaupon aku selalu kutuk ko,tapi bila ko takde tak best owh..habiskan study cepat2, En Mickey!

 

P1050838

Kawan Aki dari Sabah..dia sampai sehari awal dan tidur kat rumah aku..dia amik tiket bas sama dengan Aki..time Aki cakap kawan Sabah dia nak tumpang tidur rumah, aku da exited da nak cakap slang Sabah..sekali bila depan mata terus kelu,ekekeke..ia2 berlgak kat Aki aku konon2 da praktis cakap Sabah..hehe

 

Lama jugak kitorang tunggu bas Aki..kalo ikut tiket bas sepatutunya pukul 11.30..mamat ni biasala,kaki cuak..duk tanya aku ‘bila bas nak sampai Na’..yang paling dia cuak sebab dekat tiket takde tulis malam ke pagi..dia duk risau2 ayah aku salah beli tiket..akhirnye dalam pukul 12 jugak baru bas sampai..Pagi tu Aki tulis kat FB dia sampai pukul 9 pagi..Rasa macam pelik bila da biasa kumpul 5 beradik time weekend dan tiba-tiba da tak cukup 5 beradik kan..belajar rajin2 Aki..nanti nak sara anak orang..ko nak langkah bendul pon aku zinkan,tapi ingat..SATU PERSALINAN’..ekekekeke

 

P1050840

Selamaba je Mai g duduk atas jalan..budak ni kaki aiskirim..sehari sampai 2 3x makan aiskrim..da la tengok batuk,bila orang tegur dia cakap ‘eh aiskrim ni ubatla’..aiskrim ubat pecah2 mulutla Mai,bukan ubat sakit tekak..

 

PS:tak pernah2 aku balik-balik rumah ngadap PC buat entry..teringat punya pasal..ko wajib bangga tau Ki..hehe

 

Yana Sayang Kamu!

4 comments:

Mama Gee said...

seronok bila adik beradik ramai ni kan...
akak hanya dpt tumpang adik beradik suami je..
tapi tak best sgt sebab depa ni asek buat hal sendiri jek..

maisarah said...

sedih plak ble bace post ney na...hehe..

Lee-Yan-Naa said...

Kak Gee:oo..takpe kak,kalau kita kurang yang ni Allah akan bagi lebih yang lain kat kita kan kak :D

Lee-Yan-Naa said...

Mai:hahaha~Mai jangan Mai..Aki da berlagak bangga da kat FB..Mai jangan baggakan dia lagi..ekekeke