Thursday, June 7, 2012

Cinta buat Umi~25.5.1960

Assalamualaikum..

Hepi besday umi! Hepi belated besday sebenarnya..besday umi aku ialah pada 25 Mei yang lepas..beria da time malam besday aku berhajat nak mengarang..tapi biasala, hajat tak kesampaian..ekekeke, besday umi aku ialah dekat dengan Hari Ibu..kebiasaanya aku sekali arung hadiah hari ibu dengan hadiah besday..kalau ada rezeki lebih adalah can lebih mau bagi dekat umi hehehe..nak beli hadiah untuk umi aku senang je..orang perempuan kan memang jenis meluahkan dia nak apa..jadik mudahla sket kejenye..hehehe, perempuan kan lebih mengenal perempuan..tambahan pula, umi aku memang apa yang kami adik beradik ni suka, dia lagi sukaaaa…ekekeke, cabaran jugak tu bila berkenan benda yang sama..tapi so far kitorang suka kot bila suka benda yang sama..boleh sharing..hehe

DSC00157DSC00158DSC00164
Surprise di pagi hari 25hb..aku mula-mula macam malas nak buat surprise, sebab tak tau macam mana nak seludup masuk hadiah dalam rumah tanpa dikesan umi..mata seorang ibu kan, nampak aje segala perkara baru yang kita bawak balik..elok plak 24hb petang tu aku balik umi tak sampai rumah lagi..apa lagi, aku timbusla hadiah dengan beg-beg dalam rumah..memang tak nampak la, siap suh adik aku main cari barang tersembunyi lagi..hehehe..ketika bagi hadiah ni, umi aku baru lepas cakap dengan nenek aku..umi aku pesan, anak yang kena ucap terima kasih dekat mak ketika hari lahir sebab telah melahirkan kita..bahek umi, besday yana da tak leh nak uturn..tahun depan ye Yana ucap hehe

IMG_1262
Awesome kan kek ni..aku rasa awesome la, aku tempah dekat officemate aku..murah je, 1.5kg RM35..aku memang ada hasrat nak beli kek tapi bila memikirkan beli kek ni lambat sangat nak habis..adik-adik aku ni bab-bab kek kurang rakus sikit kalau kek yang pelik-pelik..ekekeke, kebetulan plak officemate aku boleh buat..memang ngam-ngam 2 hari sebelum besday aku tau dan terus tempah..rezeki family aku, Alhamdulillah..kek coklat depa ni rakus sket..hehe..

IMG_1266
Simple sangat celebrate besday umi..aku hutang belanja makan-makan untuk besday umi..kalau sekali ngan Mai boleh tak Mi..hehe

Acara wajib: Amik gambar ramai-ramai..oh tapi ini kali lain macam sikit setting kamera..kamera Mai boleh setting timer amik 4x gambar terus..tapi takdela straight 4x yang macam aku pernah tahu sebelum ni..ni yang jenis 1 gambar, 2 3 saat baru next gambar..eh ke memang da biasa kamera macam tu..aku ni bab-bab kamera memang tak berapa nak arif..alkisahnya, sebab 1st time rasa kelakar plak..ke aku dan family aku je yang rasa kelakar ek..hehe, aku boleh tahan lagi..dalam gelak sempat lagi la pandang kamera..ila memang surrender..sekeping je gambar dia yang nampak muka..hehe

IMG_1267
Masih gagah lagi menahan ketawa sebab baru 1st klik kan..

IMG_1268IMG_1269
Aki dan Mai yang hantu gigi

IMG_1270
Hehe..hilang da ila..yang pelik, adik-adik aku yang lain maintain plak..kompius ambo..

Umi,
Terima kasih sebab besarkan Yana, tanpa sebarang prejudis..eh macam ayat legal plak kan..hehe
Terima kasih sebab selalu buka hati umi untuk maafkan Yana yang tak pernah serik buat hati umi terluka
Terima kasih sebab kaya dengan kasih sayang yang tak pernah putus-putus tanpa sebarang syarat
Terima kasih sebab selalu mendengar keluh kesah Yana
Terima kasih sebab selalu masakkan Yana makanan yang sedap-sedap
Terima kasih sebab tak pernah berkira dengan Yana
Terima kasih sebab tak pernah lupa doakan Yana dan adik-adik dalam setiap doa umi..
Yana Sayang Umi..

Ya Allah,
Terima kasih Ya Allah kerana memilih ibuku menjadi ibuku..
Kerana ibuku, dengan izinMu aku mendapat sebesar-besar nikmat iaitu nikmat lahir dalam Islam, Alhamdulillah
Bahagiakan ibuku Ya Allah..lapangkan dadanya dalam menghadapi setiap ujianMu..
Kurniakan kebahagian dan ketenangan hati..
Moga kami anak-anakNya dapat berbakti kepada umi hingga akhir hayat umi
Moga umi redha dengan kami sebagai anak kerana keredhaan kedua ibu bapaku adalah keredhaanMu Ya Allah
Izinkan kasih sayang kami terus berpanjangan hingga ke syurgaMu yang abadi
Amin

1 comment:

maisarah said...

eh mai baru prasan...gambar umi same je keempat empat tuh....