Wednesday, January 25, 2012

Her Fairytale Story: Majlis Persandingan

Assalamualaikum..

Hati sangat gumbira bila mood nak menulis datang tanpa dipinta..Hari ni aku belajar satu perkara baru..walau payah macan mana, walau stress macam mana, aku kena belajar untuk jadi tenang..tadi time tengah bengkel untuk SPK, salah seorang staf opis aku sempat berkongsi pengalaman dia menguruskan keluarganya yang pada aku luar biasa besar..dia dan isteri menguruskan anak seramai 10 orang, dia ialah pegawai pengarah opis aku, keje kumpul report tiap-tiap masa la boleh dikatakan..sedang sambung Phd, juga mengajar kelas-kelas..dia jugak ia merupakan pegawai yang naik dari bawah..start dari SPM ke STP camtu..kagum kagum..dan dia keep blaja dan Alhamdulillah da sampai ke tahap PhD..sepanjang aku bekerja di opis, aku tak pernah aku nampak muka lelah dia..tak pernah dengar dia merungut apa-apa..atau mungkin dia tak luahkan pada semua orang kan..dia kata take it easy..tak payah nak stress stress…macam mana?macam mana dia boleh sekuat itu?macam mana kepenatan atau kejerihan hidup sehari-harian tak terserlah dimuka dia?katakan macam manaaaaa…eh,belum pape aku da stress da..haha

Mulai sekarang, aku kena blaja menjadik tenang jugak..relax je dia kata pukul 2,3 pagi dia tido, dan pukul 5 pagi dia da bangun..tiap-tiap tengahari dia amik anak dia dan uruskan p sekolah petang dalam masa hanya 1 jam rehat..lunch memang dia skip la..pagi-pagi hantar anak ke 3,4 tempat..perghh,,aku sebut pon terasa lelah..so Yana, ingatla ujian atau atruan hidup kamu sangatla simple dan mudah Yana..learn to manage perasaan yang cepat terasa lelah..boleh, aku boleh!

Eh, nak share cite lain tershare cerita lain plak da aku ni..hehe, ok..nak sambung kisah dihari persandingan Waheda selepas Waheda selamat menjadi isteri orang..pagi-pagi 25hb, eh pukul 10 pagi boleh kata pagi-pagi lagi ke ek..maklumla, dekat tempat orang jadik jetlag plak..hehe pukul 10 pagi tu barula kami keluar bilik mencarik sarapan..kitorang breakfast dekat area pantai batu burok kalo tak salah aku..and sadly, picture di pantai adalah dalam kamera aku je..hukhukhuk, oh ye..dekat pantai tu jugak aku beli sate ikan..mulala bukak cite zaman sekolah balik..sate ikan ialah sangat significant dengan sekolah agama..aku tak taula sekolah korang, tapi sate ikan ni dekat sekolah agama je aku selalu jumpa..pada aku sekolah agama ialah kenangan sekolah yang main-main..eh bukanla maksudnya tak blaja, tapi sekolah agama lebih santai pada aku..main lompat getah time rehat, blaja kenal sate ikan,asik g kantin setiap masa..yela, sekolah agama kat Selangor zaman aku dulu dalam 3 4 jam je..manala tak enjoy kan..dan kawan aku,Zaf tak pernah try sate ikan ni zaman dia sekolah dulu..she said satu daripada nikmat hidup ketika blaja dia da terlepas sebab tak jumpa sate ikan ni..hahaha

Setel sarapan dan jalan-jalan dipantai, kami balik dan bersiap..lewat jugak kitorang sampai di rumah Waheda..dalam 12 lebih, malu nak masuk sebab kitorang kan pakai pakaian seragam..kalo datang awal takdela malu sangat kan..masuk-masuk bilik Waheda, dia da almost finished da pon sesi make up..

396591_10150576233525569_671200568_11178152_1595574590_n
Kak cik ni memang da cun..make up la cane pon, confirm hasilnya akan cun

384705_10150576232905569_671200568_11178143_1668057147_n406247_10150576231030569_671200568_11178128_861431915_n
Sesi siap menyiapkan pengantin..Ps:mak andam dia cun kan..sangat muka Ganu..

405391_10150576232545569_671200568_11178138_300398776_n
Tengah Waheda bersiap, Cikro dan Cik Fatin pon sampai..sama kan cara senyuman diorang..selama ni orang duk kata Cik Fatin ni ikut muka ayah dia je..rupa-rupanya tang senyum dia amik rupa umi dia..

378532_10150576236130569_671200568_11178171_2041823471_n381445_10150576236485569_671200568_11178172_1475550182_n
Tak lama lepas Waheda siap, official photog nya mahu amik beberapa shot di dalam bilik..aku rasa pose wajib semua pengantin ialah mengadap tingkap seolah-olah sedang menunggu sang arjuna hati sampai..perghh,gigil aku rasa tulis jiwang-jiwang ni..ekekeke, aku main peranan jugak ok time ni..jadik tukang pegang side langsir yang lagi satu..

390528_10150576236945569_671200568_11178173_447696650_n
Gigih aku tahan langsir dengan kaki..gara-gara nak amik jugak gambar Waheda dekat sini..

379516_10150576240285569_671200568_11178190_548194261_n394669_10150576239125569_671200568_11178183_479422744_n387255_10150576240655569_671200568_11178192_1755422478_n
Shot tamak ambil gambar secara pukal dengan pengantin..nasib time sanding Zaf sakan jugak amik gambar..kalo tak mesti takdop gambar berdua aku ngan Waheda..

381675_10150576238575569_671200568_11178181_1696240507_n
Kain yang Waheda sponsor untuk kami..oh ye, patutnya ada lagi sorang yang geng sedondon, Cik Ain..tapi Cik Ain tak boleh datang yang belah Ganu since dia baru lagi pregnant..tak berani lagik mau jalan jauh..

384905_10150576240025569_671200568_11178189_1574130196_n

Pengantin lelaki kalo tak salah aku patutnya pukul 2 petang da sampai..tapi family Waheda minta Waheda turun awal sebab kesian plak dekat tetamu yang sampai awal nak tengok pengantin..kami yang dayang-dayang pengiring ni turu sama turun mengiringi Waheda
392272_10150576251735569_671200568_11178266_603134670_n
Gigih aku pegang kamera + bouquet + kain dress aku + sambil turun tangga..dress aku akhirnye panjang bebeno..memang beberapa kali da nak tersadung..aku da warning kawan-kawan aku da untuk tolong selamatkan aku kalo aku jatuh..wakaka..sampai sekarang tak anta lagik dress dekat tailor untuk alter..

395330_10150576267070569_671200568_11178341_1316573985_n389565_10150576253870569_671200568_11178288_1482376316_n
Ambil kesempatan sepenuhnya sebelum pengantin lelaki sampai untuk bergambar..

Ketibaan Pengantin Lelaki
394239_10150576269820569_671200568_11178356_254519036_n
Dayang cilik..dayang besar tewas ok dengan baju-baju diorang ni..pergh,,keglamorannnya buat kitorang surender nak jadik dayang..hehehe, gila cun kan baju budak-budak ni..kitorang duk aim baju adik yang belah belakang yang kiri tu..cantik weh, dia gabungkan songket dan lace..korang jangan terkejut plak kalo baju raya aku trendnye pesen gini nanti..hahaha,oh ye..time dekat sini bateri kamera aku abes..tak terfikir langsung nak charge malam lepas nikah tu..aku ingatkan dan la bertahan..rupa-rupanya ada hikmahnye jugak bateri kamera aku habes..kalo tak mesti tak sempat nak capture moment menyambut Aidl ni..lepas kamera aku kong, aku pinjam kamera Zaf untuk capture pic..aku ni suka gemar menyelit..beria bebenor amik gambar ngalahkan official photog..

406342_10150576270025569_671200568_11178357_1785847400_n390080_10150576270185569_671200568_11178358_2125932710_n391100_10150576270520569_671200568_11178360_5671721_n
Sukala aku gambar kat luar ni..cahaya sunlight (da cahaya, light lagi kan) sangat mengawesomekan gambar..

395213_10150576270620569_671200568_11178361_1413557140_n
En abang Waheda, Aidil

403757_10150576270905569_671200568_11178363_424416382_n
Dup dap dup dap bila mahu bertemu..eh tapi Waheda kata time sanding da takde neves-neves da..time nikah je katanya yang neves..

390992_10150576271590569_671200568_11178367_432427232_n397853_10150576271425569_671200568_11178365_325206455_n
Dik, acik pon takde rantai glamor macam awak dik..jelesla

401119_10150576272320569_671200568_11178377_1833554327_n
Yang bersamping dan belah kiri samping ialah parents Waheda..

407114_10150576272890569_671200568_11178379_921401678_n
Geramla dekat dress Waheda yang nampak sangat lembut gila kain dia..

402890_10150576273160569_671200568_11178381_1396568961_n
394027_10150576277285569_671200568_11178432_485961862_n
Bila Waheda da selamat masuk dalam, kami pon p dekat kereta untuk amik hadiah..dan apa lagi, kami terus aim ke meja makan..da lapar balik..nasi dagang da abes digest da..hehe

397275_10150496949903641_694203640_8640523_1415798229_n402425_10150576281870569_671200568_11178465_1098775207_n
2 shot dari kamera berbeza tapi time yang sama..satu dari kamera Zaf, satu dari kamera kakak Waheda..oh ye, gambar-gambar semua adalah ihsan FB kakak Waheda dan Zafran..

381940_10150576278640569_671200568_11178442_2133311223_n407314_10150576278390569_671200568_11178441_38236980_n

Sesi Memotong Kek
381481_10150576279960569_671200568_11178453_884101383_n400511_10150576281185569_671200568_11178459_1202616719_n386116_10150576265740569_671200568_11178330_929493461_n
Eh?hehehe..tertumpang kaki sekali plak kan..

Selesai makan beradap (which aku tak amik pon gambar..demm) dan potong kek, pengantin jalan dari meja ke meja dan tak lama lepas tu family belah lelaki nak balik da..mula-mula kitorang pon ingat nak beransur sekali..bila cakap dekat Waheda, dia tanya banyak kali ‘korang da nak balik ke..tak nak amik gambar kat dalam ke’..terus rasa tak sampai hati..bila fikir-fikir balik alang-alang da sampai jauh kan, kami pon tunggu..tak sampai hati plak bila Waheda da tanya macam tu kan..

386220_10150576268410569_671200568_11178348_443393797_n397583_10150576268600569_671200568_11178349_2102200776_n
Join family Waheda menghantar jugak..

398461_10150576268980569_671200568_11178352_1361498372_n
Cik Fatin pon join sekali menghantar..riang ria sungguh dia duk berlari dekat luar ni ha..pic Fatin ni jadik profile pic dekat FB aku..

375485_10150576265845569_671200568_11178331_1083285220_n
Sangat berjela-jela panjang dress aku

394565_10150576266020569_671200568_11178332_267547211_n
Kitorang masuk dalam bila family Aidil telah selamat berangkat..

394578_10150576267255569_671200568_11178342_519730549_n
Red heart

394012_10150576266435569_671200568_11178338_1694137531_n
Time ni aku tetiba suka plak dress aku panjang berjela..nampak mengurai je kan kan dekat sini..haha

404830_10150576266880569_671200568_11178340_2101273255_n375399_10150576266570569_671200568_11178339_217018771_n
Special pose dari pengantin requested by Zafran..

377024_10150576264960569_671200568_11178325_296048247_n
Alhamdulillah kenduri belah Waheda berjalan dengan selamat..bahagiakan cinta halal mereka Ya Allah hingga ke syurga..Amin

PS:agak-agak aku pergi tak yan belah Aidil..hehehe

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

3 comments:

Mama Gee said...

Pengantin perempuan sgt shantekkk!!

Yana anto tailor kt mana ye??

Yana Kama said...

anta dekat equin kak..saya pernah tag FB dia dekat akak kat FB, murah je kak dia amik upah kalo compare dengan harga pasaran

john n amal said...

singgah baca entry kat sini :)

ya Allah, canteknya pengantin perempuan. baju pun cantek teramat sangat! :)) baju dia tempah ek?