Sunday, January 22, 2012

Safi~Gold Coast Palm Tree: Telematch yang mengejungkan kaki tangan yang da lama tak exercise

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, event di office yang aku risaukan sangat-sangat telah berjalan dengan lancar pada Jumaat yang lepas..ada sedikit kekurangan disana-sini, but kita kan manusia biasa je..bersyukur semuanya setel..terima kasih yang amat-amat kepada my team, ehem..nak sebutla nama mereka..Thanks Mira, antara yang kuat membantu aku dalam event ni..sangat boleh harap dekat dia ni..bunga hiasan, catering semua dia tolong incharge..juga peneman ketika bos kami tegur sana-sini yang kurang..aku pernah cakap dekat dia kagum aku tengok dia tenang je kalo bos duk tegur sana sini tak kena..aku ni pulak jenis kena yang akan explain balik apa yang aku rasa tak kena..takut jugak kalo disalah anggap degil dan melawan..but that’s who I am..teringat kata-kata seorang teman, at the end bos jugak yang betul walau macam mana sekalipon kita fight pendapat kita..betul jugak, tapi at least I have a voice..takkan nak jadik yes man je kan..hmmm..next, thanks kak nora..selalu aku bertekak dengan dia tapi bertekak semata-mata nak cari the best solution..and bertekak hanya ketika kerja je, lepas tu abes..biasala, aku ni kan neves kadang-kadang melampau..bila ada yang menenangkan barula saling timbal balik kan..thanks jugak kepada Kak Reena, Kak Zaina,  Kak Akma, Aji, Kak Shida, Asri, Abg Hisham, Ghani, Ijat, Cipun dan semua yang terlibat dalam menjayakan event yang lepas..we did it guys in 10 days!

Sejak dua menjak kamera da takde ni, aku da takde cerita sangat nak dikongksikan disini..sabar ye blog, aku tunggu rezeki terpijak bulan 2 nanti..harap-harap dan la nak grab kamera baru..wokeh, aku mau sambung cerita bulan 12 aritu yang tak setel-setel lagi..pagi hari kedua, selepas berjimba di malam hari untuk dinner, kami semua bersedia untuk bermain telematch..aku bajet main game game yang lemah gemalai, contoh macam batu seremban ke, rebut kerusi ke..sekali boleh tahan berpeluh jugakla game yang depa buat..perghhh

P1080138
Suasana pagi dari bilik..tak cantik sangat sebab matahari naik tak mengadap dari sini..itu kalo bilik ngadap matahari naik confirm aku rasa mesti sangat extra extra extra charge bilik dia..

P1080147P1080148P1080149
Sekeping tiga gambar sebelum bergerak p sarapan..kalo air dekat sini jernih mesti lagi indah kan pemandangan..

P1080150
Partner in crime..teman bersama ketika malam pertama tadik..hehe,statement mengerikan plak aku rasa..Kak Shida bakal menamatkan zaman bujangnya dalam sebulan dua ni..eh,apsal aku berdebar time tulis menamatkan zaman bujang ni..alahai hati..

P1080153
Mengalas perut sepenuh-penuhnya sebelum berjuang..banyak sangattttt makanan dia..tapi dalam banyak-banyak tu yang paling aku ingat ialah kesedapan air soya dia..perghh,,tiga gelas beb aku bedal..rugi rugi,banyak-banyak food yang menarik, aku paling geram dekat air soya..ceh

P1080155
Setel makan, aku dan Kak Shida menuju ke pantai..smart kan tempat kitar semula dia..tapi jauh sangatla dari café mahupon pantai..cane orang nak guna kalo letak jauh-jauh kan..

P1080156
Antara yang awal sampai..kebiruan je dari jauh..oh ye, tshirt biru itu ialah Safi yang bagi ketika mula-mula kami sampai..pink biru,sweet kan combination itu

P1080157
Erghhh..tengok pantai ni tiba-tiba sangat rasa nak pantai nak pantai nak pantai..adakah esok aku bakal menjelma di PD..jeng jeng jeng..hehe

P1080158
Bila pose kaki kedepan gini nampak aku besar 2x ganda plak..eh, aku memangla besar,tapi idokla sebesar gini..hehe

P1080159
Open-mouthed smile

Telematch bermula
390371_209214759165128_156442611109010_476943_274306218_n
Kami dibahgikan kepada 5 kumpulan..kira nasib-nasibla kalo dapat gorup yang sama dengan group kliq Safi kan

330919_10150551418298417_529503416_10808662_620323598_o415948_10150551418748417_529503416_10808664_381600250_o
Nampak sangat neves..sampai tegak aku berdiri..game ni susah woo..kena kepit buluh tu dan berlari..tangan takleh pegang..aku punya siap jatuh-jatuh kot..Gambar adalah ihsan dari FB Nana dan FB Safi..gambar game lain aku takde da sebab diorang takde amik gambar tu..haha~boleh plak camtu kan, eh jap..gambar game isi air dalam botol ada..yang ni pon kumpulan aku kalah jugak..kompius aku cane air diorang ni boleh jadik tinggi gila..air akutakat tu je..

401068_209214859165118_156442611109010_476948_291652338_n
Spotted aku kiri sekali..beria plak rasa semua orang berlari..nasib takde yang main tolak-tolak orang kan..hehe.itu da tahap over da tu, eh pasal Shila macam berjalan plak aku tengok..

401020_209214892498448_156442611109010_476949_246211153_n
Selesai game itu, photog suh ambil gambar dalam air..uuuuuuuuu,terasa macam majalah mangga plak kan ambil gambar dalam air..ekekeke

404195_209214929165111_156442611109010_476950_78592164_n
Tiba-tiba photog jerit ‘Simbah air dekat Shila!!!!’..apalagi,masing-masing sepenuh hati simbah dekat Shila..aku nampak Shila macam terkejut jugak,tapi nak marah pon tak boleh kan..yela,bila lagila peminat boleh main simbah-simbah air dengan dia kan..sporting sangatla Shila ni bab-bab handle peminat..eceh,sejak pergi Gold Coast ni aku da jadik peminat Shila plak da..hehehe,rasa tua plak nak minat orang-orang muda ni..

Next game ialah tarik tali..kami dibahagi kan kepada 2 kumpulan..eh sah sahla tarik tali 2 team je kan yang boleh tarikkan..yang ni group aku kalah lagi..dua-dua side kitorang duduk pon kalah jugak..reda je la..susah rupanya weh main tarik tali ni..lepas ni tak boleh marah marah dekat orang yang kalah main tarik tali..sebelum ni selalu rasa nak memperlekehkan kalo laki kalah main tarik tali hehe
413043_10150551428078417_529503416_10808738_772496147_o
378929_209214802498457_156442611109010_476945_291707319_n
dua-dua belah muka aku menyeringai..sabar je lah..muka je beria, tariknye tak kuat mana pon aku ni..

408563_209214725831798_156442611109010_476941_92441422_n
Group photo dengan Shia..over plak aku rasa aku duk depan..dahla diorang semua kecik-kecik..reda je la..reda ke pasrah ek..redha itu ikhlas,pasrah itu menyerah..hehe,gara-gara baru ulang balik cite ombak rindu..

411992_10150551432343417_529503416_10808755_1364123970_o
Kumpulan aku akhirnya dapat no.4..kecik jo la hamper yang kami dapat..takpela, nak bersuka ria je kan

Next ialah group photo!Banyaaakkkkkkk gambarrrrrrr
384588_208664142553523_156442611109010_475349_897921621_n391825_209214999165104_156442611109010_476953_2074714923_n322941_10150551407393417_529503416_10808610_1532472455_o323302_10150551408663417_529503416_10808620_823488149_o323884_10150551409903417_529503416_10808625_1397150670_o324799_10150551411623417_529503416_10808630_1413360763_o325195_10150551409388417_529503416_10808623_1248859882_o328192_10150551441123417_529503416_10808801_1083193847_o329158_10150551407868417_529503416_10808613_1862050256_o333807_10150551442488417_529503416_10808805_1249803202_o
Beria plak aku rasa aku pose..yang ni photog suh pose gaya gila-gila..aku ni terpengaruh dengan adik-adik aku la ni..diorang kan lagi gilak-gilak dari aku..hehe

338053_10150551439973417_529503416_10808793_337056141_o

aku dan Kak Shida buat program sendiri..kami p mandi pantai!!aku kan gila pantai..nasib Kak Shida sudi layan..siap buat kira-kira dulu sebelum mandi cukup tak baju dan ehem-ehem untuk nak pakai ketika balik nanti..ekekeke, walaupon airnya tak jernih mana tapi jadikla kan bagi kami untuk lepaskan keinginan nak bermandi manda..Open-mouthed smile Ada lagi 1 entry di Gold Coast aku hutang..insyaallah coming soooooonnnnnn (macam biasa soon yang panjang bermakna tak tahu bila ye..hehe)

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

3 comments:

MJ said...

arghhhh...amek gmbr dgn shila..wah,best3...jelesnyeeee hihi.
pinkbiru same dgn member punye blog,haha..igtkan takde org nk buat combine pinkbiru..btw,goldcoast?k.yana btol2 pergi eh..

Yana Kama said...

MJ:hehehe...best best..lagi best sebab Shila ni tak somobong pon..aah, memang g gold coast tapi ni gold coast Sepang je MJ yang Kak Yana nampu pergi hehehe :D pink biru tu memang awesome kan..ala-ala sweet meweet heee

e.l.i.z.@ said...

adoi la kelakar la awk ni tulis...kalu awk rs tua sbb minat org muda, keli ni rasa apa agaknya hahahhahah