Thursday, January 5, 2012

Her Fairytale Story: Ijab dan Kabul dilafazkan

Assalamualaikum..

Aku suka sebenarnya setiap akhir tahun..sebab time tu paling meriah kenduri kawin kan..syok boleh jalan-jalan..dan minggu hujung tahun yang lepas adalah Waheda punya wedding..di Terengganu..aku memang enjoy je kalo jalan jauh-jauh..walaupon time ujung tahun kan selalu tengah serabut kena submit report bagai..nasib sempat jugak mahu meloloskan diri..seronok bila dapat jalan jauh-jauh ni..kalau kira balik kawan baik aku yang belum kahwin, rasanya aku takkan bercuti jauh-jauh da sempena perkahwinan mereka..semua pon duk area Lembah Klang..tak boleh da nak amik kesempatan jalan jauh sempena kenduri kan..

Waheda nikah ialah pada 24hb Dis malamnye..kami bergerak pagi Sabtu 24 tu..duk cuak jugak takut jalan jam sebab kalo ikut kata Waheda, Aidil, iaitu suaminya kini gerak hari sebelumnya dan depa gerak pukul 9 pagi dekat pukul 6.30 petang camtu pon belum sampai lagi..kami duk cuak takut tak sempat nak kejar nikah Waheda..eh pelik plak rasa bahasa diri kami..heee, of coz akan rasa macam sedikit ralat plak kalo datang jauh-jauh tapi tak dapat attend nikah..Alhamdulillah perjalanan dari pukul 10 pagi hingga ke 4.30petang berjalan dengan selamatnya..oh ye..kami itu ialah terdiri daripada aku, Zaf, Huda dan Anis..suami Anis tak ikut sama sebab dia ada wedding dekat Johor..

Sampai-sampai hotel terus mandi dan siap-siap terus..time nikah Waheda takde tema apa-apa tau..entah macam mana boleh plak kami kebetulan empat-empat pakai baju coklat..nampak sangat naluri kami adalah berdekatan..eh?hehe..kami sampai rumah Waheda dekat Magrib jugakla..

385087_10150576210700569_671200568_11178016_1666019105_n405916_10150576212760569_671200568_11178032_1999228421_n
Sampai-sampai rumah Waheda kitorang spotted this pelamin dulu..kitorang punya semangat nak usha sanggup usha dari luar sementara kakak Waheda bukakkan pintu..yang lagi awesome ialah semuanye fresh flowersss..pengsan..

409245_10150576214260569_671200568_11178043_1992024084_n
dan dan dan ini pon fresh flowers jugakkkk..tak larat da aku nak pengsan..hehe, wangi gila bilik Waheda..perghh..eh,teruja lebih plak aku kan..Waheda kata mak dia buat surprise..Waheda duk pelik awat orang pasang pelamin tak pasang terus bunga-bungaan..rupanya-rupanya bunga diorang letak sehari sebelum majlis..takut layu kan..ehem ehem, agak-agak umi nak buat surprise jugak tak dekat majlis Yana nanti..ekekekeke

397097_10150576224510569_671200568_11178110_115684133_n
Tadaaaa…siap..kitorang terlibat untuk tengok proses makeup dari awal sampai siap..aku ada amik pic muka masing-masing khusyuk duk tengok MUA tu make up kan..tapi malangnye ianya ialah dalam kamera aku yang hilang..pasrah..untuk nikah MUA tu makeup lite-lite je..warna gold..Waheda punya bulu mata panjang amat kot..tak pakai fake eyelashes pon da macam real da..untuk sanding nanti baru pakai..nikah simple-simple je..just nice..

392709_10150576219660569_671200568_11178067_1523971171_n
Satu-satunya pic berdua dengan Waheda..owh,nak nangis bila mengenangkan gambar yang aku beria amik dengan kamera aku time ni…kebetulan plak time tu pengantin lelaki lambat sampai..memang pulun habes aku amik gambar..sigh..

393570_10150576221590569_671200568_11178083_101680640_n
See se..empat-empat yang kebetulan cokelat..

406935_10150496906738641_694203640_8640101_209295559_n
Moment yang kami nantikan telah tiba..macam biasa,kawan kahwin aku yang terlebih berdebar..

391902_10150496871933641_694203640_8639851_440163775_n394820_10150496871533641_694203640_8639846_216460932_n
Mereka berdua aku rasa confirmla kan lebih debarannya..aku cakap dekat Waheda cool gila kot aku tengok dia time nikah ni..Waheda kata dalam hati siapa yang tahu beb..hehe,betul jugak kan..kalau muka debar nampak confrimla kat gambar tak cun..eh boleh control ke ek muka nak debar ke tak..kompius

384645_10150496873903641_694203640_8639870_1931414590_n
Alhamdulillah, mereka secara rasminya ialah suami dan isteri..

379380_10150576226370569_671200568_11178117_1460530415_n
382789_10150576226750569_671200568_11178120_268591060_n
Selesai akad, ada makan-makan..kitorang antara yang berdosup keluar..hehe,last kitorang makan ialah lunch pukul 1 petang camtu..memang tak terdayala aku nak menahan kaki menuju ke tempat makan..Next aktiviti ialah sesi bergambar dengan Waheda..banyak jugak kami amik sebab nikah kan biasa tak ramai sangat orang..tapi gambar ala-ala blur la korang..malam kan memang susah sket bab-bab pencahayaan ni..

381829_10150496883633641_694203640_8639940_786709045_n
Fevret!

388348_10150496884258641_694203640_8639943_743167818_n394026_10150496882388641_694203640_8639932_1498105290_n

Last but not least, gambar bersama pengantin baru..
382590_10150496881548641_694203640_8639926_668799959_n374581_10150496881813641_694203640_8639927_1302272856_n388368_10150496882723641_694203640_8639934_639320966_n402549_10150496882943641_694203640_8639936_1715812231_n
Ya Allah,berkatila perkahwinan sahabatku ini..Panjangkanla jodoh dan cinta halal mereka hingga ke syurga..Amin

PS: depa tengah honeymoon kat Korea sekarang ni..wehoooooo

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

2 comments:

NuruL SyuhadaH said...

canteknye pelamin die :)

Mama Gee said...

cantik sungguh pelamin tu!

baju yana pun chantik! :)