Tuesday, January 24, 2012

Safi~Gold Coast Palm Tree: Babai day

Assalamualaikum..

Eh,cakap sooon baru nak sambung entry Safi lepas Telematch tu kan..hehe, nak buat cane kalo mood tiba-tiba ada kan..agaknye sebab cuti lama sangat..menulis untuk hilangkan rasa bosan cuti tak buat apa-apa..tapi aku enjoy jugak cuti dengan lepak rumah sebenarnya..eh, aku nak kuar g makan sat..entry bersambung seketika selepas balik makan..

Wokeh,aku sampai rumah jam 11.40 malam tadi..aku dan adik-adik aku jadik bujang sempena cuti raya cina ni..umi aku dan Mai balik kampung..dengar-dengarnya kami bakal jadik bujang sampai hari khamis ni..pheeewwwwww..lama plak umi aku balik kampung kan..wokeh, da ada mood nak sambung cerita lepas perut kenyang..setel mandi pantai, kami balik ke bilik dan kemas-kemas diri untuk check out..masing-masing duk cakap tak puasnyaaaa rasa duk sini lagi..yelakan,dapat semalam je..mana nak puas..puas ke tak, terpaksa check out jugak..melainkan nak sambung duduk dengan sponsor diri sendiri..ekekeke,tapi aku rasa sedikit rugila kalo duk hotel ni bagi penduduk pribumi Malaysia..sebab tarikan dekat sini hanyala hotelnye yang awesome sahaja..pantai biasa je,kawasan sekitar pon biasa-biasa je..mungkin sebab tu lagi ramai pelancong asing yang datang buat kursus dan training dekat sini berbanding orang kita..eh,ramai orang Korea tau dekat sini tapi takdop plak la yang muka macam hero cite Korea..kuciwa den..hehe

P1080167P1080168
Last pic didepan pintu bilik..babai 910,bila lagikah kita bakal bertemu..

Kami dikehendaki berkumpul dekat lobi hotel..letak barang dekat-dekat dan dari situ terus pergi lunch..sempat jugak aku dan Kak Shida ambil gambar disekitar kawasan sini..
P1080170
Kusyen yang menggugah jiwa..da la penat berendam kan, campur plak suasana time tengahari..pergh..kalo landing ni memang sah aku kena tinggal dengan bas

P1080173P1080174
Tak faham da aku dengan diri sendiri awat suka pose kaki nampak satu je..awkward plak nampak..

P1080175
Hehe, beria sungguh aku mendengar arahan dari Kak Fiza kan..kalo kena amik guna dslr Kak Fiza lagi makin berkerut gaknye muka aku..ekekeke,biasala..makcik kan gayat kalo kena amik gambar..asik nak parkinson aje..

P1080177
Awesome kot kamera hp Kak Fiza..gambar memang sharp habis..

P1080180
Aku dan Kak Shida jumpa port yang best ni..hape lagi,amik kesempatan dengan sesungguhnya la kami..eh eh,gambar header dekat atas ni ialah dari gambar dekat kawasan ni jugak..exited plak kan aku bercerite..

P1080182P1080183
Wink wink…Look familiar?ekekekeke..sebab background putih senang gila kot nak crop..oh ye,aku baru bertatih-tatih guna photoshop..leceh beb bagi orang yang buta photoshop macam aku..aku bedal blaja dengan google je..jadikla kan nak lepaskan header sendiri..

Setel berangan bergambar disekeliling kawasan lobi, kami beranusr ke café untuk makan tengahari..macam time sampai haritu, jenuh jugak nak tunggu sebab dia masak satu-satu..untung team yang sampai awal..dapatla makanan awal..lama jugak kami melangut..nasib makanan yang sampai maveles..

P1080184
P1080186
P1080187
Thanks kepada member team S4Safi..aku ada kenangan yang sangat awesome dengan korang semua..tak sangka usaha last minute kita still membuahkan hasil..walaupon tak dapat grand prize,tapi at least kita menang something kan..dapat bercuti tempat begini indah lagi..Alhamdulillah..Kak Shida, Kak Fiza dan Kak Eli..entah bilala kan boleh bertemu dan bercuti lagi..dengan Kak Shida sah-sahla selalu ketemu, kata satu opis kan..hehehe

P1080189
Air yang kami minum dengan bajet sebab sekali sedut boleh habis wooo…gelasnya tirus sangat..hehehe

P1080190
Nasi lemak rendang ayam..ada sambal sotong jugak

Kalao tak salah aku dalam pukul 1 lebih bas kami sampai..dalam bas memang selamat dengan seselamatnya aku tido..siap lentuk kiri kanan lagi gara-gara khusyuk tido..kesian Kak Shida duk sebelah aku, asik duk lentok sebelah dia je..memang aku tak lepaskan peluang langsung nak bermanja-manjaan dengan Kak Shida sepanjang 2 hari dekat sana..ekekekeke..Alhamdulillah atas rezeki yang diberi Allah untuk bercuti..Open-mouthed smile

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

2 comments:

syariza09 said...

hurrmmm...x dpt jumpa ngan plakon korea??.ok nanti akk email suruh plakon korea shooting kt ctu plak

Yana Kama said...

hahaha~kalo akak berjaya pujuk diorang jangan lupa roger saya tau hehe