Saturday, January 7, 2012

Eat, gossip and Watching Free Movie-Thanks to Yus &Yazid

Assalmualaikum..

Aku rasa ni 1st time aku buat entry seujurus selepas kejadian tersebut berlaku..mungkinkah itu azam tahun baru aku kot..hehe,sangatla tidak..cant expect to much for myself nak buat entry laju-laju lepas event terjadi..berblog pon aku ikut mood..tak terdaya nak paksa diri..eh termembebel plak kan..hehe

Aku nak ucapkan terima kasih kepada Yus dan Yazid sebab ajak aku dan kawan-kawan yang lain datang rumah kamu..alkisahnya punca ajakan ialah ketika berjumpa di kahwin Waheda belah side Aidil..Yus ajak datang rumah dia,aku pon cakapla best jugak kalo kita buat pot luck dan berkumpul dirumah diorang..oh ye, Yus ialah 1st kawan aku yang dapat title Dr..eh ke aku da bagitau ek dekat blog..tak ingat da..apa-apa pun aku bangga dengan pencapaian dia..Open-mouthed smile di kenduri Waheda konon-konon nak buat minggu ni..dalam last week Yus roger aku suh tolong tanya budak-budak yang lain..Kira aku partner of the crime jugakla dalam kejadian makan-makan tadi..cuma nak jadik partner memasak tu je yang tak mampu..ekekeke

Ajak punya ajak kami semua berkumpul hari ini..dan pot luck punya idea terbang ditiup angin..ekekeke, tuan rumah yang baik hati telah masakkan semua..aku sampai paling awal dalam pukul 12 lebih..nekad ni aku nak tunggu kawan-kawan yang lain dulu walaupon da teruja da tengok makanan..of coz la aku kawal rasa teruja terhadap makanan bila dengan Yus..aku kan sopan santun sket kalo dekat rumah orang..hahaha, dan kawan-kawan yang lain sampai dalam pukul 1 lebih..bersorak riang perut aku bila nampak mereka tiba..hehehe,over plak aku rasa perut aku ni..

335590_2442336780596_1317143506_1985251_350490098_o
Tuan dan puan rumah masak 2 jenis..nasi tomato dan bihun sup..Jangan percaya aku makan bihun dulu..of cozla aku akan serbu nasik..da setel nasik sambung makan bihun..nak buat macam mane,aku da terjanji dengan Yus nak makan banyak..tak elok la kan kalo aku mungkir janji..hehehe

332530_2442325540315_1317143506_1985235_1151585732_o
Port ibu-ibu dan bapa-bapa..nampak sangat ibu suka duk dekat dengan makanan kan..hehe,yang laki duk layan badminton kalo tak salah aku time ni..

414841_2442330580441_1317143506_1985240_1264366904_o
Meja kitorang clear kan..jangan percaya..ni Yus da kemas da..hehe, aku makan nasik tomato, pastu makan kek coklat lembap sampai berketul-ketul..dannnnn mihun plak..cemerlang seperti biasa..seronok bila jumpa ramai-ramai..yang da lama aku tak jumpa ialah Mimi,yang tudung pink tu..yang lain-lain da biasa jumpa..ada 2 mak buyung yang datang rumah Yus, Ain dan Mimi..dua-dua bakal due bulan 7 nanti..korang plan sama-sama ek..hehe

329920_2442332980501_1317143506_1985243_1566867112_o
Spotted adik Yazid yang sebelah aku tu..kelakar yang amat kot dia ni..tak suda-suda kitorang duk gelak..memang masuk sungguh bila dia dengan Ain dan Mimi duk cite pasal Maharaja Lawak Mega baru-baru ni..aku plak memang tak layan, duk join gelak je la tanpa tahu hujung pangkal..hehe, time ni duk tengok video abon buat persembahan dekat Singapore..

Aku sempat jugak main tembak-tembak dengan kamera Yus dan Ain..aku tengah nak survey kamera apa yang best..nak kumpul duit carik yang ok sket..terutama untuk shot dalam rumah di malam hari..ni ialah hasil guna kamera Yus..oh ye,semua gambar-gambar adalah ihsan dan diambil dari FB Yus..pinjam gambar ye Cik Yus Open-mouthed smile

334069_2442320140180_1317143506_1985225_618277253_o334587_2442338340635_1317143506_1985254_1939225779_o340632_2442321940225_1317143506_1985227_1005939181_o340646_2442339420662_1317143506_1985256_957506726_o
Tak pasal-pasal Cik Ain jadik model aku kan..hehehe

326110_2442318620142_1317143506_1985224_24554872_o
Lamaaaa sangat kitorang berada dirumah Yus..aku sampai dalam pukul 1 petang,dekat pukul 7 baru beransur..tahap lama dia tu korang bayangkanla sampai sempat duk layan cite Game Plan..aku siap da ngantuk bagai da ha time tengok cite ni..aku sangat yakin kalo aku baring confirm memang lena habesla..oh ye, aku baru tahu ada chanel 152,movie fox..cek dekat chanel rumah aku, ada da channel ni rupanya..rugi-rugi sebab lambat tahu..

Dan sebelum balik tuan rumah mahu amik gambar bersama..eceh,padahal kalo tuan rumah tak offer mesti aku request punya suh amik..hehe
328364_2442305339810_1317143506_1985210_217851607_o
Ain, ko ok ke..hehe

330424_2442310659943_1317143506_1985220_963036658_o332160_2442308379886_1317143506_1985217_1944559715_o335282_2442306899849_1317143506_1985212_392576274_o

Gambar dibawah sebelum masing-masing beransur..
324744_2442303379761_1317143506_1985206_1045968817_o
Aku ter’berkepit’ dengan Yus..hehe, Yus komen dekat FB dia aku macam tak rela nak balik je sebab pose berkepit begitu..ekekeke

327277_2442301859723_1317143506_1985203_1140169592_o
Sexy pose from Yazid, baju ijo..haha~kelakar sungguh

340911_2442300659693_1317143506_1985200_1168235278_o
Thanks Yus dan Yazid atas jemputan..really appreciate it..

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

No comments: