Monday, January 30, 2012

Percutian Safi~Kami di URTV!

Assalamualaikum..

Ingat lagi tak cerita Safi aku di sini, sini, sini, sini dan sini..haa,aku ada share tak yang Safi ada jemput media dari beberapa surat khabar dan Majalah..sebelum ni dekar FB dan blog Ibu Damia ada share pic diorang dalam paper..time tu exited jugak aku tengok diorang tapi gambar kami-kami yang kliq S4Safi ni memang takdopla kan..of coz la paper akan highlight sikit-sikit je kan..gambar pemenang utama je yang ada dalam paper..

Dalam hari Ahad lepas kalo tak salah aku Ibu Damia ada tag aku dan geng-geng lain yang p Gold Coast Sepang tu..dia roger kami yang kitorang masuk dalam URTV, Remaja dan Jelita keluaran Februari..perghhh,banyaknyeeee…..time dia tag dekat FB tu aku tengah bermanja-manjaan di rumah..memang nak paksa aku kuar suh carik magazine memang tak la kan kalo da lepak rumah..aku punya plan (eceh, berplan bagai haa) nak tengok dekat blog Ibu Damia je..dia kan rajin update..hehe, kalo gambar banyak barula aku akan usha Majalah tu..
image
Post di FB oleh Ibu Damia..Thanks kak!

Tadi dalam pukul 9 malam cengitu, aku kuar ngan adik aku Mai..p carik barang sket untuk bengkel esok..oh ye, aku bakal berbengkel 2 minggu dengan lamanya..jadik sekretariat..sakit kot banding dengan jadik participant..yela kan, kena datang paling awal, balik paling lambat..mencabar jugakla..eh eh, nak cite Safi la..termasuk cite lain plak kan..kebetulan plak, time dekat kedai tu aku ternampak majalah urtv..tingat yang ibu Damia roger tu..alang-alang da dekat kedai terusla selak-selak..menag takde niat pon nak beli sebab dengan yakinnya aku rasa gambar aku ciput je..sekali bila tengok banyaakkkkkkk ok gambar kitorang..syoknyeee..hehehe, orang lain bukan pedulik pon..iye iye je aku exited lebih kan..ekekekeke, punyala teruja sampai on the way balik rumah tu asal traffic light merah je aku suh Mai hulur majalah dekat aku..over kan..hehehehe

photo(6)
URTV edisi 1-15 Februari..gambar cover dia Siti Saleha..tak sanggup plak nak letak..terover meksi meksi sikit..aku lagi suka kalo dia pakai sopan-sopan..lagi nampak ayu dan sweet camtu..

Page 1
photo (2)
Nape gambar Shila besar..Fineee,dia kan artis..hehehe. yang bukan artis ni kalo gambar secoet pon da melompat kot..terutama kalo yang bukan artis tu penulis blog ini..haha

photo(5)
Aku ingatkan nama kami-kami Kliq Safi yang lain takdop sebab kalo dalam paper dia just letak nama pemenang utama je..dan kao tak salah aku wartawan memang intebiu group pemenang je..sekali adaaaa koooo..memang berdengung telinga Mai tahan dengar aku asik duk jerit..nama penuh siap dengan nama ayah plak tu..malu plak ngan ayah aku kalo dia tau..eh ayah aku tak baca kot URTV ni..hehehe

photo
Zoom in gambar yang aku ada la kan..ekekekeke, tak puas hatila pose aku tak cukup comel di mata aku..eh, aku artis ke Shila yang artis ni yang duk nak tak puas hati..hehehehe

Page 2:
photo(8)
Ynng ni memang meriah dengan gambar..gambar aku pon ada secoet dekat page ni..eh dua coet kot sebab lagi besar la kan berbanding yang page 1..sebab gambar aku kat sini besarla yang membuatkan aku buat keputusan nak beli mag ni..tingat plak dekat kawan aku, Yuhanis..dia dulu pengumpul tegar kot majalah-majalah..rindu plak aku dekat dia..

photo(10)
Eh pic ni takdop gambar aku tapi ada gambar katilmet aku time dekat sana, Kak Shida..untungla duduk belakang Shila..aku time ni team yang lagi satu..menag takdela gambar..

photo(1)
Memang bestla pilih spot duduk dekat depan ni..jadik sebesar alam gambar aku..ekekekeke, time aku beli ni aku memang tak perasan cite percutian ni sampai tiga page..bila masuk dalam kereta baru aku perasan..perghhhh, berdengung lagi telinga Mai dengar aku jerit..ekekekeke, meh aku share apa yang buat telinga Mai berdengung dengan page 3 ni..

Page 3
photo(9)
Nampak tak nampak tak..macam tak clear je kan..

photo(11)
Muahahaha..tak hilang lagi aku teruja tengok muka sendiri..cantik plak aku nampak Kak Fiza ni..memang seri ibu sungguh..bak kata Mai, lagi cantik dari Shila..hehe,jangan marah ek Shila..Open-mouthed smile eh baru perasan wartawan eja jarak nama kumpulan kami..yang betulnya ialah s4safi..jadikla kan

photo(12)
frust jugak bila pic aku dua-dua pon post pistol..takde ciri gadis Safi langsung kan..ekekeke

Sorryla korang kalo aku teruja lebih..kalo takde page 3 tu mungkinla aku tak over tahap macam ni..hehehehe, aku tengah mood teruja nak usha majalah lain..kalo pic besar lagik aku upload dekat sini..tapi takde da aku rasa sebab time makan suap manja dengan Shila ni sorang je photog yang amik gambar..hehehehe, gue seronok sangat ni..mungkin ngigau sampai masuk mimpi..ekekekeke

S.A.H.A.B.A.T,andai aku khifaf di dalam penulisan,tegurla aku!
Yana Kama

7 comments:

maisarah said...

t mai suh ayah bli majalah neyh ea na...kikiki

MrS. F!zA said...

mai oh mai, ibu pregnant nampak seri sebab pakai cardigan vogue tu..ekekekke

syariza09 said...

tahniah! nanti akk suruh kwn2 beli urtv...

e.l.i.z.@ said...

harusss keli p beli..urtv bestt ekekke meriah gambar s4safi ;D

Yana Kama said...

Mai:hahaha~jangan Mai..terkejut kang ayah tengok anak dia masuk urtv ekekekeke

Kak Fiza:hahaha~serius kot akak lagi meletopsss dari Shila kat pic tu ekekeke

Kak Az:ekekeke,malu plak i..haha

Kak Eli:kannnnn kak...besar plak tu..hehe

MJ said...

wahhh..masuk majalahhh dah..apelg frame kan la page2 tu..hehehe..

Mama Gee said...

akak jelesss nihhhh