Sunday, August 26, 2012

Salam Aidilfitri 2012-Kekelabuan di pagi raya

Assalamualaikum..

…….Kelu jari aku nak menulis..lama sangat puasa berblog..aku da selamat sampai putrajaya hari khamis yang lepas..balik awal dari kampung sebab adik aku, ila mahu exam..dari ari jumaat lagi konon2 berniat nak menulis tapi tertangguh gara-gara layan cite korea..naik juling da mata aku ni..hehe, kompius jugak awat tiba-tiba jadi tak keruan duk tengok cite korea..eh, adik-adik sepupu aku kat kampung lagi dahsyat..segala nama group korea semua diorang tahu..aku takat tengok cite je..satu nama pon aku memang tak tahu..

Ok, mula cerita raya..raya tahun ni macam biasa aku dan keluarga balik Kelantan..kitorang gerak rabu malam khamis..dalam pukul 12.30 malam gerak, konvoi sekali dengan pakcik aku..raya kali ni sedikit berbeza, mungkin sebab adik aku Mai beraya jauh..mood nak raya pun lambat sikit nak panas..memang raya pertama tak banyak sangat gambar diambil..aku ngan ila sempat tido lagi kot petang raya..hampeh sangat..oh ye, Kelantan time aku balik raya ni panas lain macam..hari aku nak balik putrajaya baru hujan sikit..

Raya 2012Raya 20121Raya 20123
IMG_0097IMG_0098Raya tahun ni tema kelabu..mula-mula, asalnya Mai nak color turquis, tapi time g cari kain aritu asal kitorang berkenan je kain tu mesti tak cukup untuk 4 gegel..akhirnye berkenan plak dengan lace putih..tapi kan tapi kan, tengok banyak kali da macam baju kawin plak..maybe sebab lace putih itu..memang sah aku hanya pakai baju ni g kenduri je agaknye..itu pon tak taula aku cukup berani ke tak..hehehe..tahun ni tak cukup 5 geng anak-anak Kamarudin..jadi pelik plak bila collage 4 gambar je..takpela, insyaallah tahun depan moga-moga ada rezeki kami beraya bersama kan..

Raya 20111
Urutan tahun lepas..eh, umi aku macam makin kurus je..ini tidak adil!!

Wokeh, meh nak share gambar-gambar ketika raya pertama..tadi aku cakap macam tak banyak sangat ambil gambar, tapi bila pilih-pilih gambar eeh boleh tahan jugak..mungkin sebab kalau kebiasaannya kitorang lagi banyak kot amik gambar..

IMG_0050
Benda pertama korang akan nampak dalam pic ini ialah…l_ b _ _ _ hidung..hehehe, sory ki..terkutuk, nak buat cemane..da jadi habit ngutuk dia ni

IMG_0051IMG_0072
Zahirah..kesayangan semua orang ni..dia ni kalo main memang tak berhenti-henti..rilex je bertenanga..tapi asal malam je dia collapse, dari magrib sampaila esok pagi..hehehe, comel sangat kot..jap, ada lagi kot gambar dia..
IMG_0093
IMG_0138IMG_0140IMG_0100
Da macam mak datin da pakai tudung stail kuar jambul ni hehe

IMG_0101
Eh, dia ni bukan takat kuat main..kuat merajuk jugak..bak kata umi aku kalau dia merajuk/ menangis, takde sape boleh beli..hehe, tapi sebab dia comel, nak merajuk banyak kali pon bolehla dik..

Raya 20122
Ni antara time dia merajuk..merajuk sebab tak dapat ikut kakak dia p beraya rumah jiran..oh ye, pagi raya ni pun dia merajuk jugak..merajuk taknak pakai baju kuruung..tu yang jadik pakai baju seluar je tu..

IMG_0074
Umi dengan nenek aku..aku rasa tahun ni umi aku terlebih cantikla..hehehe, naik seri betul muka umi..

IMG_0075
IMG_0082
IMG_0085
Ayah Di dan Kak yong..tahun ni impian kak yong da tercapai iaitu nak tinggi dari adik aku, ila..hehehe, baru form 3 tapi menggalah da tinggi..aku dari tahun lepas lagi da kalah..reda sungguh

IMG_0089
NI umi aku dengan pakcik aku, ayah cik..tema pink merah ha family mereka..eh cuba kurang tengok penjuru kanan bawah..haha~awat tah muka zul jadik camtu..

IMG_0091
Pak lebai..

IMG_0113
Korang tengok Zahirah tu..time ni kitorang set timer..elok je nak ambil gambar boleh plak dia tumpang lalu depan kamera tu..hehe, sangat dejavu..tahun lepas ke 2 tahun lepas, adik ina buat pose tumpang lalu jugak..sat, aku browse balik gambar..

P9200614
Ni dia gambarnye..hehehe, tahun 2010..kita tengok 2 tahun lagi mesti ada next generation yang buat macam ni jugak..

IMG_0114IMG_0116
Ini semua sepupu-sepupu aku..yang buat raya rasa meriah depa ni la..terutama geng budak-budak kecik tu..yang kecik-kecik tu anak Ayah Cik aku..raya kedua diorang balik Pahang, belah Cik Nor, isteri Ayah Cik aku..terus sunyi sepi rumah nenek aku..

IMG_0118
Family ayah cik aku..

IMG_0122
Family Ayah Di aku..Cik Ma, isteri Ayah Di dekat dapur time ni..

IMG_0124
Tempat wajib bergambar setiap kali raya..tangga hikmat..tapi tahun ni 2 3 keping je pun gambar dekat tangga ni..aku ngan ila da bertukar tudung..dek kepanasan..kan aku da kabo tak berapa nak beriya sangat raya tahun ni..tudung tak matching pon takde perasaan..

IMG_0125IMG_0126
3 keping ni je pun gambar dekat tangga..okla tu kan..dari takde..

IMG_0129
3 sekawan..mandi nak sama, tido nak sama..sehati sejiwa sungguh..

Itu sahaja cerita di raya pertama aku..adakah raya kedua lebih meriah..jawapannya sangatla tidak..gambo tak sampai sepuluh keping..raya ketiga baru banyak sket kitorang ambil gambar..eh adakah kemeriahan raya digambarkan dengan bilangan gambar yang diambil..mungkin..hehehe, lastly, nak share gambar yang pak sepupu aku ambil..dia ni memang profesional photog..gambar memang awesome..malangnya time dia datang rumah nenek aku, aku dan ila selamat tido..jadinya enggak ada sih gambar aku..hehe, di kesempatan ini juga aku nak mohon maaf kalau ada salah dan silap pada korang yang membaca ni..maafkan aku ye.. =D

400501_516261361733562_1141114691_n
Family ayah cik..4 lagi anak dia ilang..

488244_516261265066905_843037936_n
Family ayah di..

522016_516261431733555_875817886_n
Adik beradik umi aku..ayah din je takde..raya ketiga baru ayah din sampai

539282_516261321733566_67792663_n
umi aku pon da bertukar petang ni..

549531_516261145066917_855127060_n
Bak kata umi aku, rambut tak sikat pon comel Zahirah ni..eh ke aku bias cakap dia comel sebab dia sepupu aku..eh tapi betulla dia sangat comel..gorammm

No comments: