Monday, August 22, 2011

Sampul Raya yang takde isi lagi dan selingan

Assalamualaikum..

 

Sejak aku da keje ni, bila time raya tambah lagi satu tanggungjawab, iaitu bagi duit raya..dan tiap2 tahun memang jadi kewajipan jugak untuk beli sampul raya..aku selalu tak bernasib baik dalam bab2 nak dapat sampul raya free..sejak 2 3 tahun keje ni memang aku beli sendiri je..kalo sampul raya,aku minat yang panjang2..sebab senang,takyah lipat2 duit tu kan..tapi aku duk carik tak jumpa plak yang pesen camtu..so aku beli yang biasa je..sampul raya plak aku kena beli lain2 corak..ikut jenis duit yang nak dimasukkan..eh jap jap..Mai sengal tetibe time aku tulis entry ni (entry cam biasa ditulis malam sebelum)..Aki pukul Mai, terus Mai jerit ‘Dayussss’..hahaha tahpapela diorang ni..

 

Sambung balik..Aku suka beli sampul yang lain2 design untuk setiap nilai duit..sebab takdela tertukar nanti kan time nak bagi..naya weh kalo tertukar,kalo sampul singgit tertukar dengan 5 ringgit takpe lagi..dibuatnye kalo singgit tertukar dengan sepuluh ringgit tak ke rasa macam nak pengsan hehehe..tapi kalo da rezeki budak tu nak buat camne kan..tetibe rasa tua bila da kena bagi duit raya hehe

 

P1050028

Yang ni untuk adik2 aku..dekat kedai yang aku beli ni pon tinggal satu peket je..

 

P1050033

Satu peket ada 8 dan satu peket nilainye ialah singgit

 

P1050039

Yang ni untuk kanak2 yang tak berapa dikenali..tak cun sangat pon tapi sebab tak banyak choice..kat mana ek tempat jual sampul duit yang best2..aku selalu takde idea nak beli sampul katne

 

P1050046

Yang ni untuk orang-orang yang lebih tua dari aku..cute kan gambar pakcik dan makcik ni ekekeke harap2 time aku da tua nanti ada lagi sampul ni..hehe

 

P1050047

Yang ni untuk sepupu2 dekat..gambar budak2 ni aku suka

 

P1050055

Yang ni untuk sedara2 yang tak berapa jauh dan tak berapa dekat..

 

P1050035

Tengah2 aku snap gambar ada plak orang di atas ni jerit ‘Na,amik gambar aku Na’..ceh,pantang aku amik gambar, dan dan tu nak suh amik gambar dia..

 

P1050049

Mak aku plak cakap ‘Na, amik gambar lompat tikam ni Na’..aihhh,memang family aku paling sporting bab2 bergambar ni..hahaha

 

blog19

Soya hasil buatan orang..hehehe,mak aku buat..dulu2 zaman kecik2 mak aku rajin buat soya..time weekend camni segala request tingin nak makan apa akan dilayan mak aku hehe sukeee..sekak perut kenyang semalam..

 

P1050066

Blogging sambil enjoying lompat tikam

 

Yana Sayang Kamu!

8 comments:

hyazz said...

cantek2 la sampul raya tu...

bess nye lompat tikam...lama tak makan...mak buat ke yana..

Lee-Yan-Naa said...

hehe..comel kak kak aya..aah kak,umi buat..saya tukang makan je ekeke

echa takashimaya said...

suke sampul first first sekali 2.hehe

Lee-Yan-Naa said...

Echa:heee suka yang tu jugak..tapi yang tu tinggal 1 je..nampak sangat ramai orang berkenan

Mama Gee said...

chomel le yana...beli kat ne sampul2 tu?

Lee-Yan-Naa said...

Kak Gee:Beli dekat warta kak..kat kedai buku tingkat 2 ke 3 tah..comel2,ada design karekter kartun Disney jugak..:D hee

MrS. F!zA said...

akak suka sampu 1st tu liyana..kasilah 1 smpul kosong..hikhik

lompat tikam tk pnh mkn..

syariza09 said...

akk nk sampul yg plg cantik tau, tp x mau yg gamba pakcikmakcik coz lom sampai masa tu lg :).

lompat tikam tu mak buat jg ker