Tuesday, July 16, 2013

Ahlan Wasahlan Duhai Ramadhan: Balik Kampung Mood on

Assalamualaikum..

 

Alhamdulillah, dah hari ketujuh kita diberi peluang untuk berpuasa.. Selamat berpuasa aku ucapkan kepada semua rakan-rakan..tak terlambat lagi rasanya aku nak minta maaf kalau ada perbuatan aku yang buat korang tersinggung..Semoga kita semua diberikan rahmat pengampunan dan keberkatan dibulan ramadhan..

 

Bila dah mula puasa, mood exited nak balik kampung dah ada menjelma sikit-sikit..time raya nanti la biasanya aku dan keluarga ada kesempatan untuk cuti lama-lama di kampung..tapi sekarang aku tengah control feeling nak balik kampung, takut-takut lupa diri yang kena celebrate nikmat ramadhan dulu..entah ketemu lagi entah tidak..sayu..oh ye, aku nak share pesanan penaja dari ayahanda..kadang-kadang msg ayah aku bagi selalu buat aku tak percaya ayah yang hantar..hehe

 

Photo 15-07-13 9 51 11

hehe..terima kasih ayah sebab ada untuk ingatkan kalau-kalau aku terleka

 

Umi aku pulak, aku rasa dia rindu adik-adik aku..dekat rumah ada aku dan adik aku yg ketiga,aki..yang lain-lain jauh dari rumah..umi aku cakap bila dia nak masuk lauk yang adik-adik aku yang lain punya kesukaan, dia cakap mesti tak jadi nak masak lauk tu..umi aku cakap tunggu adik-adik aku balikla baru masak lauk tu..aku pulak saje nak buat-buat tacing, aku cakap “habis tu, lauk feveret kitorang macam mana mi”..hehehe, esoknya terus umi aku masak ayam masak merah kesukaan kitorang..hehe, kasih ibu memang sangat-sangat buat kita terharu..terima kasih umi..moga Allah sentiasa lindungi dan rahmati ibu dan ayah kita semua..amin

 

oh ye, sebut pasal kampung aku nak share beberapa gambar time aku balik kampung bulan 5 aritu..kitorang pergi pantai pukul 1-2 petang..gila terik matahari time tu, tapi adik-adik sedara aku bila nampak pantai depan mata, matahari menyinar sebegitu terik pon depa buat tak tau je..hehe, faham sangat..kita pon pernah jadi budak-budak kan..

 

IMG_1764

Adik-adik sedara aku yang teruja sangat..kitorang pergi pantai tok bali, eh ke pantai bisikan bayu..hehe, sangat bukan anak jati kelantan..tempat ni berdepan dengan tok aman bali resort..umi n pakcik aku booking dekat ctu untuk raya nanti..seronok depa nanti..umi aku pesan aku jadi ketua kumpulan..mood: pasrah

 

IMG_1766

IMG_1778

IMG_1783

IMG_1800

IMG_1830

IMG_1843

Macam biasa, aku bias dengan adik irah..hehe, sebab comel sangat maka terpaksala korang tengok pic dia banyak kali..

 

IMG_1787

Dan ini adalah adik pada adik irah..adik zahir..hehe, lelaki ye ni korang..makin besar makin comel..ni 1st time dia mandi pantai dan dia tak tkut langsung..kagum aku

 

IMG_1789

IMG_1796

IMG_1798

IMG_1801

tak macho langsung adik zahir..hehe, panas punya pasal

 

IMG_1803

IMG_1861

sengih-sengih dia hepi bila mak dia mandikan dia..

 

IMG_1850

Ending entry adalah gambar adik irah nangis..haha~emosi budak-budak kan..5 minit gelak, tiba-tiba nangis..selamat berbuka semua =D

 

PS: mood exited nak tunggu adik aku yag bongsu balik

No comments: