Wednesday, May 17, 2017

Dash Box Hotel Cyberjaya: Birthday Celebration

Keesokannya, happy birthday Iman! Terima kasih bagi kegembiraan pada kami sekeluarga.. Kejap je kan rasa budak besar.. rasa macam baru lagi aku kekok dukung baby time baru lahir hehehehe.. cik yong pula yang nostalgia tiba-tiba.. Pagi tu dalam 8.30 aku dah terjaga.. Mama Iman ajak turun round bawah dengan dadek sebab yang lain-lain tak jaga lagi.. Sekali time nak turun Iman bangun.. dia nak ikut turun juga..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 05.17.41_thumb[1]

Cu tak dapat join.. Cu pesan Iman jangan lupa Cu ye.. yela Cu.. Adik aku kalau dia balik memang seronokla Iman.. ada kaki melayan sampai dia tidur.. aku pukul 11 malam je dah layu hehehehe #sindromorangtua

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 08.29.51_thumb[1]

Gambar pertama di hari birthday.. ada small playground untuk budak-budak.. syokla depa..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.42.20

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.42.21

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.42.22

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.42.59

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.43.02

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.43.01_thumb[1]

Bukan main seronok lagi dadek berlari kat belakang tu..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.43.03

Kitorang turun mandi dalam pukul 9 pagi.. sekali boleh pula hujan, renyai je tapi sebab bawa budak kan.. kitorang duduk jap dekat tempat berbumbung.. cantik tempatnya.. oh ye, kolam renang ialah buka 24 jam.. aku cakap dekat ila, kalau g dengan kawan-kawan ni mau malam pun aku terjun juga..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.43.04

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.43.41

Siap main cak cak diorang dekat sini.. Kitorang makan roti dekat sini sementara tunggu hujan reda..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.43.42

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.43.43

Muka adik tu macam ada 1001 agenda yang dia nak buat..

 

Untuk planning sambut birthday, mula-mula aku ingat nak pergi lunch dekat luar sambil makan kek.. sebelum lunch tu konon-konon nak ambil gambar dulu dekat hotel sebab view cantik kan.. ila cadangkan kalau kita makan dekat hotel, sebab situ macam ada sudut boleh duduk-duduk.. dekat tempat yang aku tunggu hujan reda.. aku roger umi, umi kata ok je.. maka bermulalah perjalanan aku food hunting.. aku naik dari kolam dalam 10.30.. pukul 11.00 pagi tu aku pergi domino dulu sebab kitorang nampak semalam time nak pergi dpulze.. lepas tu p amik kek dekat putrjaya, then p kfc dekat cyberjaya sebab nak belikan iman fries, then patah balik amik domino menuju ke hotel.. aku sampai hotel pukul 12.30 tengahari.. dah pesan siap-siap suruh diorang check out..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 12.29.40

Time aku pergi KFC, tiba-tiba pekerja dekat situ bagi hadiah mothers day.. untung juga bawa anak sedara jalan sekali.. hehehe, terus cakap dekat iman tu hadiah iman.. sukalah kak cik tu.. dia pegang je dalam kereta..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.24.47

Iman theme kitty, kitorang yang lain-lain pakai soft blue.. sekali baba iman salah bawa baju daa.. mamanya pesan bawa gown pink, baba iman bawa baju anna.. dah clash tema kitty dan frozen hahahaha.. keciwa kitorang..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.24.48

Cuba tengok muka adik tu.. dia usha je kek aku hahahahaha.. adik adik

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.24.50

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.24.51

Nampak tak dia tak lepas-lepas pandang kek tu.. dah lapar sangat la tu..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.24.55

Iman tutup muka ayah ngah.. photobomb sangat..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.24.56

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.25.39

Sabo je la tengok muka diorang..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.25.43

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.25.44

Kitorang try sudut baru.. sebab angle tadi tak nampak cantik.. ila cakap cantik kalau ambil gambar nampak rumput..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.25.58

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.25.59

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.01

Muka orang lain semua sama, muka aku je lain sikit sebab aku tekan shutter hahahaha.. mungkin lepas ni kena kira la kot

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.06

orang lain dah penat amik gambar, kami masih bertenaga seperti biasa hehehe

 

 

 

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.27

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.29

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.30

kakak man duduk tempat fevret dia..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.33

Aku suruh kakak man gambar dengan kek, dia dah tak nak dah..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.34

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.45

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.48

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.26.49

Bukan main suka lagi dia bila dapat makan..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.27.10

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.27.15

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.27.29

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.27.30

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.27.50

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.27.51

Family photo kakak iman..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.27.54

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.28.15

Dekat sini banyak patung-patung gini.. aku rasa patung ni macam dalam cerita i-robot.. takut pula nak usha lama-lama, kot tiba-tba bergerak hehehehe

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.28.18

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.28.19

Panas ceng ceng time ni.. tak nampak sangat background kolam nye..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.28.20

Kecik-kecik no prince charming yet ok iman.. bagi cik yong je dukung awak..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.29.02

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.29.03

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.29.04

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.29.05

Merata-rata adik jalan.. akhirnya kena pegang dengan ayah ngah..

 

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.29.07

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.29.09

WhatsApp Image 2017-05-14 at 14.29.18

 

Setel cerita bercuti pendek.. time kitorang sampai rumah, perasaan dia ialah macam baru balik bercuti jauh kot.. penatnya boleh tahan jugala.. tapi aku rasa sangat worth it.. walaupun dekat janji tidur hotel kan hehehehe, alhamdulillah

No comments: