Monday, October 3, 2011

Rindu mau makan kuih muih di bulan puasa

Assalamualaikum..

Tiba-tiba datang perasaan meronta-ronta nak makan kuih-kuih time bulan puasa aritu..aduhh,kalo dekat rumah aku,menag time puasa je la pembuatan kuih adalah secara besar-besaran..da tak puasa ni memang da susah mau ketemu..hmmm..Antara kuih idaman kalbu…………………
P1040974
Buah Melaka..terliur bila bayangkan air gula dia pecah di dalam mulut..slurrppp..

P1040975
Puteri mandi kot nama dia..sedap,lemak-lemak berkrim..baru aku tau senang je rupanya nak buat dia..tapi kalo tanya sekarang memang tak ingat da cara pembuatan dia..anak yang selalu hilang ingatan bila uminya da ajar buat..

P1040984
Cek Mek..sekarang buat cek mek da jadi expertise aku..kira da bleh jual la..ecehh,hehehe..aku punya cek mek selalu gula dia keluar..time balik kampung aritu la baru tahu kenapa..nenek aku bagi petua..hari 1st day aku buat kat kampung,memang gula dia keluar..2nd day tak keluar dah,nenek aku cakap kena goreng terus lepas buat..baru gula tak keluar..tapi yang kelakarnya semua lagi suka yang gula keluar sebab dia lagi rangup..ekekeke,bangga babe bila orang suka air tangan kita..ecehh..

P1040988
Puding cocktail..umi buat,aku makan je..

P1050050
Lompat tikam..alahai..tinginnye nak makan..

Kuih ni semua made in rumah..chef utama mestila umi aku..aku ni kena paksa baru nak belajar..sekarang bila dah tak puasa memang tak jumpala kuih-kuih ni lagi..mana nak carik ek?kat pasar malam confirm tak berapa nak best kan..hmm

Yana Sayang Kamu!

6 comments:

MrS. F!zA said...

liyana akk tingin giler nganlompat tikam..pnh tgk gmbr n chef bt lam tv je..jmpa blum lg ni..

Lee-Yan-Naa said...

hehehe..takpe kak,kalo umi saya buat nanti kita calling2 ye :D

zati embong said...

kalau mcm 2 kena blik rumah btla.hihi.barulah puas hati.

ieda said...

aoor akak punnn windu nie ..
nak2 lompat tikam dan puteri mandi tuuu huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye Puding cocktail tu..

Mama Gee said...

betullah..tgk entry ni tetiba rs nk makan kuih muih plak...