Tuesday, September 18, 2012

Raya Kedua dan seterusnya, seterusnya…..

Assalamualaikum..

Lama sungguh gap cite raya pertama nak bersambung..bila la agaknye aku nak konsisten balik menulis..padahal takdela sibuk mana pun..dia sebenarnya tak boleh stop, sekali aku stop memang nak sambung balik tu jenuhla..eh ke da pernah bagitau da sebelum ni..hehe

Disebabkan Syawal pun da berlalu, aku summary kan je la cite raya..konon-konon niat dihati nak cite dekat adik aku, Mai tentang cerita kami disini kan..tapikan, entah-entah Mai tak tertunggu-tunggu pun kan, aku je yang perasan..hehe, wokeh aku mulakan..

Raya Kedua
Raya kedua aku dan adik-adik beraya dengan ayah.. plan asalnye nak gerak dalam pukul 10-11 pagi, tapi tunggu punya tunggu pukul 1 lebih baru ayah aku sampai..ayah aku ada hal plak tiba-tiba..takpela, yang penting dapat beraya kan..cabaran sangat kot nak tunggu boleh raya, dengan baju raya akunye..kain baju aku ialah satin, tapi jenis satin yang lembut..memang terpikat habisla dengan kain tu time beli..bila 1st time pakai tu memang syok lagi, dalam 10 minit lepas tu baru perasan kain tu sensitif yang hamat weh..kena air terus nampak kotor, kalau kena minyak memang sahla lagi terukkan..aku plak memang la bukan jenis yang berayu-ayuan..memang boleh tahan macam-macam corakla yang melekat dekat kain aku..haiiihh, baju tu seswai untuk dipakai untuk event sejam dua dan event yang duduk diam-diam..kalau buat open house aku redah jugak pakai baju tu memang  tamatla riwayat baju tu gaknye kan..
IMG_0155
Anak-anak ayah cik aku da bersiap nak balik Pahang..umi aku rindu sangat dekat Zahirah (2 dari kanan, eceh)..Insyaallah minggu ni Ayah Cik nak datang rumah aku..yey!

IMG_0164
Satu-satunya gambar ayah aku..sedih sangat kot..mungkin sebab banyak rumah jugak kitorang pergi..dari pukul 3 sampai 7 tu aku rasa adalah dalam 5 6 buah rumah jugak kitorang pergi..

IMG_0171IMG_0172
Baju raya diorang yang aku ngan ila pilih..baju-baju laki ni ila lagi master pilih..akukan taste orang tua sket..eh first time Aki nampak lagi kurus dari Adi, kamera trick ni..hehehe, tahun depan Aki da pesan siap-siap taknak baju raya hitam..kelumumur katanya..eeuuuwww

IMG_0174
Aku dan ila..itula baju raya aku yang mencabar..Sekian, cerita dan gambar di raya kedua

Raya Ketiga..
Eh, macam da panjang..aku sambungla ek..hehehe, dasar Cik M sungguh kan..

1 comment:

maisarah said...

aki nmpak kurus sbb adi pakai jeans na...