Sunday, October 28, 2018

Dreaming Trip to Korea: Day 2~ Presentation Day

Assalamualaikum..

The next day, presentation day.. aku tak practice langsung lepas slide siap which this is so not me sebab bila tak practice, kang ada nanti yang tergeliat lidah.. aku sempat practice pun sebelum giliran aku sampai.. tapi practice time berdebar kan.. faham-faham je la..


orang depan aku relax je baru buat slide.. gile cool.. slide diorang semua panjang-panjang weh.. kami start-start, mc jemput singing professor.. aku ingat prof ni major in singing.. rupanya diorang saje je invite dia nyanyi.. kelas betul.. diorang ni macam dah selalu join conference under this association.. dah gilir-gilir jadi chairporson, menarik juga kan..



tulisan komputer setting tulisan korea.. menggigil juga sekretariat nak fahamkan.. ke aku yang menggigil..



senyum pun dah hilang manis.. padahal turn aku lambat lagi..



presentation mula.. ada peserta bawa dalam bentuk poster, which dia dah tanya sekretariat dan sekretariat kata on.. lecturer ni tolong pegang.. dari UUM rasanya.. flight balik kami sama.. 



time ni aku dah pass hp dekat asri.. dekat pasword sekali aku bagi.. eh macam nak pergi berjuang lama pula kan.. hehe, pasword tu kot hp aku lock time amik gambar.. gile cuak weh time ni.. asri pun dah faham aku suka gambar candid.. belasah je amik walaupun tengah tak pandang kamera.. dah boleh bawa g jalan ni..eh, macam adik aku plak kan.. 





dua tangan weh aku pegang mic.. sebab gigil pegang sebelah tangan.. mula-mula aku tak nak pakai mic.. tapi macam tak best plak.. nampak pro sikit kan pakai mic.. sikitla



now senyum aku dah manis.. gile lega weh dah siap present.. alhamdulillah takde soalan.. just komen je.. lega baq hang.. aku punya turn sebelum lunch tapi masa drag, so aku doa habis-habis biar sebelum lunch present.. tak sanggup nak tahan cuak gugup melampau.. sampai aku rasa tangan aku kebas..


lepas aku present, asri punya turn.. kak yus lepas asri tak salah aku.. ke ada sorang lepas asri, baru kak yus





oh asri dapat tarcalon dalam best 5 papers.. aku tumpang bangga.. mamat ni memang details.. aku? asal siap cukup syarat sudah.. 


mula-mula aku ingat takde lunch.. sarah dah siap nak keluar siap pergi beli makanan dah.. rupanya ada.. nasib sempat cakap dekat Sarah.. oh ye.. sarah lepak bilik je time ni.. aku cakap dekat dia boleh je dia nak keluar g jalan.. weolls ok je.. dia kata dia buat keje dekat bilik je..


kami cari seafood yang goreng-goreng.. alhamdulillah




geng-geng makan salad


banyak kan aku boleh makan.. alhamdulillah


buah dia semua manis gile.. pelepas kempunan tak dapat makan strawberi


asri dah 2 hari duk nak fahamkan benda ni apa.. mission acompolished.. benda ni rupanya ialah tempat nak turun dari tingkat tinggi bila emergency... uuuu kagum.. soalannya, berani ke nak guna.. dah emergency dah tak fikir takut dah kan




dari Indonesia.. dia nyanyi lagu tradisional jawa.. kagum aku orang berani nyanyi depan orang ramai.. aku nak cakap assalamualaikum pun gigil




peserta dari Korea.. tapi bukan presenter.. English mantap.. 


turn kak yus pulak.. 


kak yus as always cool aje.. 


lecturer from UPM juga.. dah biasa present.. cool je la kan


petang tu ada penyampaian sijil



We did it team.. walaupun last minit, we did it just fine for first timer kan.. first timer terus oversea.. alhamdulillah rezeki percaturan Allah tu sangat indah dan tersusun..


group photo.. time mula-mula amik gambar ni aku dengar ada orang cakap 'we need to pose formal because we are scholar'.. aku dah alamak.. takpe, tunggu amik guna hp aku nanti


terus aku cakap 'free style please'.. hehehe, buat hal dekat tempat orang..



Team Malaysia.. ada sorang lagi dah balik awal.. eh kitorang takde gambar bertiga selain dari yang selfie tadi.. tak teringat langsung


balik dari present, terus siap-siap nak jalan.. beban dah terlerai.. aku baru tau eh ada cermin rupanya dekat sini.. aku tau pun lepas Sarah cakap..

No comments: